Kuharica / Svinjetina u umaku od povrća - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina u umaku od povrća je jedinstveni recept koji će vam pružiti nevjerojatne okuse i aromu. Pratite recept i saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od povrća.

31.1.2023.
10:55
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina u umaku od povrća sočno je i ukusno glavno jelo. Stoga ako još niste pripremite svinjetinu na nešto drugačiji način i to u umaku od povrća.

Sastojci za ovaj recept su jednostavni i lako se mogu naći, a jednostavna priprema i izvrsni okus čine ga savršenim za svaku prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetina u umaku od povrća sastojci:

  • 1/2 kg svinjetine
  • 1 mrkva, celer i paprika
  • 2 luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice soli
  • šalica vode

Svinjetina u umaku od povrća priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Očistite i nasjeckajte povrće i luk na tanke kolutiće.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk.
  3. Kada luk postane mekan, dodajte svinjetinu i pržite je na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđa.
  4. Dodajte nasjeckano povrće i pržite ga oko 5 minuta.
  5. Dodajte sol i šalicu vode, smanjite vatru i kuhajte umak s mesom oko 30 minuta ili dok ne postane gust.
  6. Kada je gotovo, poslužite svinjetinu u umaku od povrća uz kuhani krumpir ili bilo koji drugi prilog po želji.

Svinjetina u umaku od povrća potpuno je glavno jelo idealno za nedjeljni ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo