Kulinarstvo / Svinjetina s gljivama odličan izbor za glavno jelo s prilogom

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za receptom za nedjeljni ručak? Svinjetina sa gljivama uvijek je dobar izbor. Saznajte kako se priprema ukusna svinjetina s gljivama.

1.3.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Sočna svinjetina s gljivama savršena je kao glavno jelo uz prilog po izboru. Ovaj recep za svinjetinu s gljivama je savršen za obiteljska okupljanja ili večere s prijateljima. Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina s gljivama su:

  • 600 g svinjskog odreska
  • 200 g gljiva (šampinjoni ili druge po izboru)
  • 2 žlice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 žličica sušenog timijana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate svinjetinu s gljivama prvo zagrijte pećnicu na 200°C. U međuvremenu, očistite gljive i narežite ih na tanke ploške. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte maslac na tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte gljive i pržite dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj tavi, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Posolite i popaprite svinjski odrezak i pecite ga na tavi dok ne dobije lijepu smeđu koricu s obje strane. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-15 minuta. U međuvremenu, dodajte temeljac i vino u tavu s gljivama i pirjajte dok se tekućina ne smanji za pola. Dodajte suhi timijan i sol i papar po ukusu. Izvadite svinjski odrezak iz pećnice i prelijte ga umakom od gljiva. Vratite u pećnicu i pecite još 5-10 minuta. Svinjetina s gljivama već je gotova i spremna za posluživanje dok je topla. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo