Kuharica / Što je paprikaš? Kako se priprema pureći paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Želite se okušati u tradicionalnim receptima? Tradicionalni pureći paprikaš je savršen recept za početak. Saznajte kako se priprema pureći paprikaš.

1.8.2023.
10:38
Pixabay
VOYO logo

Jedno od najpoznatijih i najomiljenijih mađarskih jela, ovaj tradicionalni pureći paprikaš sadrži puretinu u bogatom, aromatičnom i kremastom umaku s paprikom. Ovaj recept za pureći paprikaš gotov je za svega sat vremena. Sastojci za pureći paprikaš su:

  • 2 žlice maslaca
  • 1,5 kg komada puretine, s kostima i s kožom
  • 2 srednje žute glavice luka, vrlo sitno nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 rajčice, očišćene i narezane
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 3-4 žlice slatke paprike
  • 500 ml pureće juhe
  • 1 i pol žličica morske soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 žlice višenamjenskog brašna
  • 180 grama kiselog vrhnja, sobne temperature

Kada pripremate pureći paprikaš najprije zagrijte mast u gustom loncu i zapecite puretinu sa svih strana. Prebacite puretinu na tanjur. Na isto ulje dodajte luk i pržite dok ne porumeni. Dodajte češnjak i rajčice te pržite još 2-3 minute. Maknite lonac s vatre i umiješajte papriku, sol i papar. Vratite puretinu u lonac i ponovno je stavite na vatru. Ulijte pureću juhu. Pustite da prokuha. Poklopite, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 40 minuta. Izvadite puretinu i prebacite je na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj zdjeli umiješajte brašno u smjesu kiselog vrhnja da dobijete glatku smjesu. Smjesu vrhnja umiješajte u umak neprestano miješajući da se ne naprave grudice. Pustite da lagano kuha par minuta dok se umak ne zgusne. Posolite i popaprite po ukusu. Vratite puretinu u umak i pirjajte da se zagrije. Pureći paprikaš već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo