Kulinarstvo /

Što je bulgur i kako se koristi bulgur?

Image
Foto: Pixabay

Bulgur može poslužiti kao izvrstan sastojak većini mediteranskih jela. Saznajte što je bulgur i kako se koristi.

10.12.2021.
16:23
Pixabay
VOYO logo

Susreli ste se s bulgurom, ali ne znate što je bulgur? Bulgur je jestivo zrno žitarica napravljeno od sušene, ispucane pšenice, najčešće durum pšenice, ali i drugih vrsta pšenice.

Prokuhan je, odnosno djelomično kuhan, tako da se može relativno brzo pripremiti. Kada je kuhan, ima sličnu konzistenciju kus-kusa ili kvinoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulgur se smatra cjelovitim zrnom, što znači da se jede cijelo zrno pšenice, uključujući klice, endosperm i mekinje.

Bulgur je vrlo jednostavan za pripremu. Dostupan je u finim, srednjim ili grubim varijantama, a kuhanje traje 3-20 minuta, ovisno o vrsti. Što je zrno krupnije, to je duže vrijeme kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulgur se kuha isto kao riža ili kus-kusa u kipućoj vodi koja omekšava zrna bulgura. Bulgur poslužite kao prilog uz glavno jelo ili predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo