Mediteranska kuhinja / Recept za mediteransku pitu od tikve s gotovim korama

Image
Foto: Pixabay

Želite okusiti kombinaciju mediteranskih okusa u jednom zalogaju? To je moguće s mediteranskom pitom od tikve s gotovim korama. Donosimo recept za mediteransku pitu od tikve sa gotovim korama.

3.8.2023.
10:54
Pixabay
VOYO logo

Mediteranska pita od tikve sa gotovim korama je savršena kombinacija mirisnih tikvi i bogatih mediteranskih okusa, a što je najbolje, priprema je brza i jednostavna. Ova ukusna poslastica impresionirat će sve koji ju kušaju svojim neodoljivim okusom.

Sastojci za pitu od tikve sa gotovim korama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g gotovih kora za pitu
  • 600 g tikvica, narezanih na tanke ploške
  • 200 g feta sira, izmrvljenog
  • 100 g maslina, narezanih na kolutiće
  • 2 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica suhog origana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate pitu od tikve sa gotovim korama najprije u velikoj posudi pomiješajte narezane tikvice, feta sir, masline, češnjak i origano. Dodajte sol i papar po ukusu te dobro promiješajte. U drugoj posudi, razmutite jaja i vrhnje za kuhanje. Dodajte maslinovo ulje i još malo soli i papra te promiješajte. Zagrijte pećnicu na 180°C.

Uzmite jednu koru za pitu i premažite je smjesom jaja, vrhnja i maslinovog ulja. Prekrijte s još tri kore, svaku premažite smjesom, te na njih rasporedite polovicu nadjeva od tikve. Ponovite postupak s preostalim korama i nadjevom kako biste dobili dvije slojevite pite. Završite s posljednjom korom te je premažite preostalom smjesom od jaja i vrhnja. Pitu od tikve sa gotovim korama stavite u pećnicu i pecite oko 40-45 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Kada je pita od tikve sa gotovim korama pečena i malo se ohladila, narežite je na komade i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo