Kuharica / Recept kako pripremiti domaće lazanje za ručak

Image
Foto: Pixabay

Kako biste pripremili lazanje, bit će vam potrebno nešto više od sat i pol vremena. Pratite recept i saznajte kako pripremiti lazanje.

14.7.2023.
13:15
Pixabay
VOYO logo

Pripremiti lazanje nije komplicirano, uvjerite se sami. Recept za pripremu lazanja nije zahtjevan, a jelo je gotovo za sat vremena. Pstoje različite varijane kako pripremiti lazanje, donosimo osnovnu i jednostavnu opciju.

Kako biste pripremili lazanje, potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žuti luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500g mljevene govedine
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 šalice mozzarella sira
  • 15 suhih listova za lazanje
  • 2 šalice ricotta sira
  • bešamel umak

Kako pripremiti lazanje:

Pećnicu stavite da se zagrije na 200 C. Luk prepecite na maslinovom ulju u tavi, a zatim dodajte 500g mljevene govedine, 1/2 žličice košer soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra i kuhajte, lomeći govedinu na male komadiće oko 8 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte tanak sloj marinara umaka na dno posude za pečenje, a ostatak ulijte u govedinu.

U posudu za pečenje stavite 5 listova za lazanje te na njih rasporedite 1 šalicu ricotta sira, 1 i ½ šalice bešamel umaka i 1 šalicu mozzarelle. Nastavite slagati lazanje te na završni sloj stavite 5 listova i preostali umak tako da u potpunosti prekrije listove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posudu za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i pecite lazanje sat vremena. Nakon toga pospite mozzarellom i još malo zapecite. Ohladite pripremljene lazanje barem 15 minuta prije kušanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo