Aperitiv / Razlika između likera i rakije

Image
Foto: pixabay

U Hrvatskoj je rakija mnogo toga, delicija, umjetnost, zabava i lijek. Koja je glavna razlika između likera i rakije?

18.11.2021.
16:14
pixabay
VOYO logo

Likeri i rakije alkoholna su pića koja se najčešće piju prije jela kao aperitiv. Likeri su za razliku od rakije slađi, ali koja je osnovna razlika između likera i rakije.

Osnovna razlika između likera i rakije je postotak alkohola. Rakija ima 30-40% alkohola, a liker samo 18-20%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Likeri koriste rakiju kao bazu. To je obično lozovača jer ima najneutralniji okus od svih rakija. Priprema likera je jednostavna, dovoljna vam je staklenka, voće, šećer i rakija. Stavite u staklenku voće prema izboru, pospijte sa šećerom i ulijte rakiju. Zaklopite i ostavite na toplo mjesto, najbolje je na sunce. Nakom mjesec do dva procijedite i liker ulijte u staklene boce.

Postoje likeri od oraha, višanja, rogača, meda, borovnica... S obzirom da se likeri rade na bazi rakije imaju veliki postotak alkohola, ali znatno manji nego rakija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna razlika između likera i rakije je u postotku alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo