Kuharica / Punjeni lungić sa šunkom i sirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za punjeni lungić sa šunkom i sirom ukusno je i elegantno jelo koje je savršeno za posebne prilike ili otmjenu večeru kod kuće.

11.1.2023.
14:49
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija mekog svinjskog lungića, slane šunke i topljenog sira stvara neodoljiv okus koji će zasigurno impresionirati. Pogledajte kako se priprema punjeni lungić sa šunkom i sirom i tako stvorite savršen obrok za svečanu večeru.

Sastojci za punjeni lungić sa šunkom i sirom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog lungića
  • 200 g tanko narezane šunke
  • 200 g nasjeckanog sira cheddar
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • Sol i papar, po ukusu
  • maslinovo ulje

Upute za punjeni lungić sa šunkom i sirom:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Zarežite lungić u obliku leptira tako da ga zarežete vodoravno duž duljine, pazeći da ne zarežete do kraja. Lungić otvorite kao knjigu i izlupajte ga batićem za meso. Začinite unutrašnjost lungića solju i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj posudi pomiješajte nasjeckani peršin i nasjeckani češnjak. Smjesu rasporedite po unutrašnjosti lungića. Stavite narezanu šunku na mješavinu peršina i češnjaka tako da prekrijete površinu svinjskog lungića. Pospite nasjeckani cheddar sir po delikatesnoj šunki.

Zarolajte lungić, stavljajući nadjev usput. Kuhinjskom špagom svežite roladu. Premažite lungić maslinovim uljem i dodatno začinite izvana solju i paprom. Stavite lungić u posudu za pečenje i pecite ga u pećnici 45-50 minuta. Pustite punjeni lungić sa šunkom i sirom da odstoji 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo