Kulinarstvo / Pripremite aromatičnu svinjetinu u umaku iz pećnice

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina u umaku iz pećnice je pravi gastronomski užitak. Saznajte kako pripremiti pečenu svinjetinu koja će se topiti u ustima, uz dodatak ukusnog umaka koji će nadopuniti aromu i okus svinjetine.

1.7.2023.
10:18
Pixabay
VOYO logo

Nježni, sočni svinjski file, pržen do zlatne boje, a zatim pečen u umaku od meda i češnjaka dok ne postane sočan iznutra čini ovaj recept savršenim. Ovaj recept za svinjetinu u umaku iz pećnice gotov je za svega 30 minuta.

Sastojci za svinjetinu u umaku iz pećnice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1kg svinjskog filea
  • 1 i pol žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice paprike
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 3 žlice jabukovače
  • 1 i pol žlica sojinog umaka
  • 100 grama meda

Kada pripremate svinjetinu u umaku iz pećnice najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte u posudici češnjak u prahu, papriku, sol i papar te začinite svinjetinu mješavinom začina. Zagrijte ulje u velikoj tavi otpornoj na pećnicu na jakoj vatri. Dodajte svinjetinu i pržite dok posvuda ne porumeni. Kad je svinjetina skoro pečena, gurnite je na stranu, dodajte češnjak i pecite dok ne porumeni. Ulijte umak te jednom okrenite svinjetinu i odmah je stavite u pećnicu. Pecite svinjetinu u umaku u pećnici 15 do 18 minuta. Izvadite svinjetinu na tanjur, pokrijte folijom i ostavite 5 minuta. Stavite tavu s umakom na štednjak na srednje jaku vatru, lagano kuhajte 3 minute dok tekućina ne postane rijedak sirup. Maknite sa štednjaka, stavite svinjetinu i okrenite da se obloži umakom. Svinjetinu narežite na deblje ploške i poslužite s umakom. Svinjetina u umaku iz pećnice je spremna za jelo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo