Kuharica / Ideje kako pripremiti poriluk kao prilog

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti poriluk kao prilog koji izvrsno ide uz glavna jela od mesa? Ovaj recept za poriluk kao prilog morate isprobati.

28.5.2022.
9:07
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pirjani poriluk kao prilog je ukusna alternativa uobičajenom poriluku. Poriluk je, kao i luk, tanak i blagog je okusa koji dodaje veliku dubinu procesu pirjanja. Međutim, jednostavno prženje nasjeckanog poriluka u tavi na maslacu s jednostavnim začinima pretvara poriluk u savršeni prilog.

Sastojci potrebni da se pripremi poriluk kao prilog su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 srednja poriluka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog lista timijana
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Da biste pripremili poriluk kao prilog, najprije je potrebno odrezati i baciti korijen poriluka i tamnozeleno lišće poriluka. Preostali svijetlozeleni i bijeli dio operite i narežite na ploške debljine do jednog centimetra.

Zatim u velikoj tavi zagrijte ulje i maslac na srednje jakoj vatri.Dodajte poriluk i pirjajte ga, povremeno miješajući, 8 minuta ili dok poriluk ne počne rumeniti. Umiješajte timijan, češnjak, sol i papar i kuhajte još 2 minute ili dok poriluk ne omekša. Prženi poriluk već je gotov. Poslužite poriluk kao prilog mesu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo