Recept i priprema / Savjeti za pripremu pizze u pećnici s ventilatorom

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti ukusnu domaću pizzu za cijelu obitelj? Pečenje pizze u pećnici s ventilatorom najlakši je način za to. Donosimo recept za pečenje pizze u pećnici s ventilatorom.

28.5.2022.
9:06
Pixabay
VOYO logo

Opće je poznata činjenica da najukusnija pizza dolazi iz krušne peći. Međutim, nema mnogo ljudi krušnu peć, te se kao najbolja alternativa uzima pečenje pizze u pećnici s ventilatorom. Sastojci potrebni da se pizza ispeče u pećnici s ventilatorom su:

  • 250 grama bijelog brašna
  • Prstohvat soli
  • Polovica vrećice suhog kvasca
  • Pola žlice ulja
  • Mlaka voda

Za pečenje pizze u pećnici s ventilatorom najprije je potrebno upaliti zagrijati pećnicu na 200°C te odabrati opciju zagrijavanja gornjeg i donjeg ventilatora. Zatim podmažite pleh za pizzu. U zdjelu za miješanje prosijte brašno i sol. Umiješajte kvasac i u sredini napravite udubljenje. Dodajte ulje i malo po malo miješajte u toploj vodi dok ne dobijete mekano tijesto u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak potreban za pečenje pizze u pećnici s ventilatorom je zamijesiti tijesto. Mijesite tijesto na lagano pobrašnjenoj površini 5-10 minuta. Tijesto stavite u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Dok se tijesto podiže, pripremite ostale dodatke za pizzu. Kada se tijesto podiglo, razvaljajte ga u obliku pleha za pizzu. Stavite tijesto na pleh za pizzu. Premažite umak na pizzu, stavite ostale sastojke i pizzu pospite sirom. Pečenje pizze u pećnici s ventilatorom traje 10 do 15 minuta, odnosno dok pizza ne porumeni. Kada je pizza gotova, izvadite pizzu, ugasite pećnicu i ostavite pizzu da se malo ohladi prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo