Recept i priprema / Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Image
Foto: Pixabay

Musaka je jelo koje se od davnina jede u našim krajevima. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

3.4.2022.
16:19
Pixabay
VOYO logo

Musaka od krumpira jaja i kobasica ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Sastojci za musaku od krumpira jaja i kobasica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 debelih kobasica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mali luk
  • 1 patlidžan
  • 2 jaja
  • 4 krumpira

Musaka od krumpira jaja i kobasica priprema:

Zagrijte pećnicu na umjerenu jačinu, otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga za musaku od krumpira, jaja i kobasica i lagano namastite plitku pravokutnu posudu za pećnicu od dvije litre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u loncu i unutra umiješajte brašno. Popržite konstantno miješajući, oko jednu minutu. Nakon minute maknite s vatre te polako umiješajte mlijeko, dok smjesa ne postane glatka. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok smjesa ne zakipi. Kuhajte tri minute. Maknite s vatre i dodajte polovicu sira.

Kobasice prepolovite po dužini. Polovicu rasporedite u posudu. Na vrh stavite rajčice i luk. Pokrijte patlidžanom, krumpirom i preostalom kobasicom. Musaku prelijte umakom od sira i jaja pa pospite preostalim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musaku od krumpira, jaja i kobasica pecite sat vremena, preljev na vrhu ne porumeni. Musaku poslužite uz salatu ili povrće po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo