Kulinarstvo / Recept za ukusni marinirani crveni luk

Image
Foto: Pixabay

Marinirani crveni luk odličan je dodatak uz glavno jelo, priprema se brzo i jednostavno. Kako pripremiti marinirani crveni luk?

16.11.2021.
10:49
Pixabay
VOYO logo

Marinirani crveni luk čarobno se pretvara u divnu i ukusnu hranu.  Brzo kiseljenje ili mariniranje sirovog crvenog luka brzo je i jednostavno za pripremu, a u njemu možete početi uživati ​​već za 15-20 minuta nakon mariniranja.

Za pripremu mariniranog crvenog luka potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 ml jabučnog octa
  • voda
  • maslinovo ulje
  • senf
  • med
  • svježe začinsko bilje po izoru
  • morska sol
  • papar
  • 1 veliki crveni luk narezan na tanke kolute.

Priprema mariniranog crvenog luka:

Najprije pomiješajte sve sastojke, osim luka i umutite. Stavite kolutiće luka u kratku staklenku ili malu staklenu posudu. Odozgo prelijte marinadom i dobro pokrijte poklopcem. Okrenite staklenku naopako ili nekoliko puta protresite da se marinada proširi kroz luk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite da se marinira 15-20 minuta za jači okus i hrskaviju teksturu, a dan-dva i do tjedan dana u hladnjaku za mekši luk i blaži okus. S vremena na vrijeme protresite staklenku kako bi se marinada pravilno rasporedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo