Kulinarstvo / Kako se pripremaju lignje u fritezi na vrući zrak?

Image
Foto: Pixabay

Dosta vam je masnih i nezdravih lignji prženih u ulju? Pripremite lignje u fritezi na vrući zrak i uživajte u ukusnim i hrskavim lignjama.

3.11.2022.
11:07
Pixabay
VOYO logo

Pržene lignje jedno su od najpopularnijih predjela na jelovnicima mnogih restorana. Obično se upari s limunom, peršinom i poslužuje s tartar umakom. Kako biste pripremili ukusne i hrskave lignje kod kuće, potrebna vam je samo friteza na vrući zrak.

Sastojci potrebni da se pripreme lignje u friezi na vrući zrak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama kolutića lignji
  • 60 grama mlaćenice
  • 60 grama višenamjenskog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 žlica običnog mlijeka
  • 120 grama krušnih mrvica
  • Pola žličice mljevene paprike
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol i crni papar, po ukusu

Kako biste pripremili lignje u fritezi na vrući zrak, najprije stavite krušne mrvice u vrećicu. Pomoću valjka zdrobite krušne mrvice dok ne budu fino mljevene. U velikoj zdjeli pomiješajte lignje i mlaćenicu. Marinirajte u hladnjaku 30 minuta do sat vremena. Stavite tri posude na radnu površinu. U prvu posudu dodajte višenamjensko brašno, u drugoj umutite jaje s mlijekom, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, ulje, papriku, sol i crni papar. Izvadite lignje iz marinade od mlaćenice te ih umočite u sve posude sa začinima.

Sljedeće što trebate učiniti kako biste pripremili lignje u fritezi na vrući zrak je zagrijati 200°C. Lagano namažite uljem košaru friteze i ladicu za pečenje. Kolutiće lignje stavite u košaricu, u jednom sloju. Nemojte pretrpavati posudu, po potrebi radite u više serija. Pržite lignje 4 minute, preokrenite, zatim kuhajte još 2-4 minute. Lignje iz friteze na vrući zrak već su gotove i spremne za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo