Kuharica / Kratki vodič za pravilno kuhanje smrznutog oslića

Image
Foto: Pixabay

Oslić je jedna od najpoznatijih morskih riba koja često pronađe mjesto na jelovniku. Kako kuhati smrznutog oslića?

7.4.2023.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Kuhanje smrznutog oslića praktičan je način uživanja u ovoj ukusnoj i svestranoj ribi. Oslić ima nizak udio masnoće, visok udio proteina i sadrži obilje vitamina i minerala, što ga čini zdravim dodatkom vašoj prehrani.

Bilo da ga pečete na roštilju, ili pržite u tavi, kuhanje smrznutog oslića jednostavno je i može se napraviti na razne načine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kuhanje smrznutog oslića važno ga je prethodno pravilno odmrznuti kako biste ga ravnomjerno ispekli. Oslić možete odmrznuti u hladnjaku preko noći ili ga stavite u zatvorenu plastičnu vrećicu i ostavite pod hladnom vodom 30 minuta.

Nakon što se odmrzne, osušite oslića papirnatim ručnicima i začinite ga omiljenim biljem i začinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada kuhate smrznutog oslića, pazite da ga ne prekuhate jer može postati suh i žilav. Ciljajte na vrijeme kuhanja od oko 12-15 minuta po tri centimetra debljine, ovisno o načinu kuhanja i temperaturi.

Općenito, kuhanje smrznutog oslića izvrstan je način da svojim obrocima dodate zdrav i ukusan izvor proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo