Kuharica / Kolač s medom poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Kolač s medom je savršen je u svako doba dana i godine. Saznajte kako se priprema ukusan kolač s medom.

2.12.2022.
9:28
Pixabay
VOYO logo

Ovaj kolač s medom napravljen je samo od meda kao zaslađivača, bez šećera, tako da zaista možete osjetiti med u receptu. Osim toga, kolač s medom je natopljen bogatim mednim sirupom, preplavljujući kolač dodatnim okusom meda i čineći ga izuzetno sočnim.

Sastojci potrebni da se pripremi kolač s medom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 140 grama glatkog brašna
  • 1 i pol žličica praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • 225 g neslanog maslaca
  • 150 grama meda
  • 4 velika jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 prstohvat narančine korice
  • 30 grama listića badema
  • 40 ml vode
  • 3/4 žličice limunovog soka

Kako biste pripremili ukusan kolač s medom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite maslacem i okrugli kalup za pečenje. U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i sol. U zasebnoj zdjeli miješajte maslac i med 3 minute, struganjem po stijenkama do pola, dok krema ne postane glatka i pahuljasta. Postupno dodajte jaja i brašno uz neprestano miješanje. Na kraju Umiješajte mlijeko i koricu naranče i miješajte dok smjesa ne postane gotovo potpuno glatka. Tijesto bi trebalo biti prilično gusto, ali mekano.

U pripremljeni kalup dodajte tijesto, zagladite površinu i pospite bademima i pecite 45 minuta. Izvadite kolač s medom iz pećnice i ohladite 30 minuta u tepsiji. Dok se kolač hladi, pripremite sirup od meda. Pustite med i vodu da lagano kuhaju 5 minuta na srednje niskoj vatri. Dodajte limunov sok i kuhajte još 2 minute. Maknite s vatre, ohladite 10 minuta a zatim prelijte po kolaču od meda te poslužite toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo