Kuharica / Koji je postupak za kiseljenje krastavaca na hladno?

Image
Foto: Pixabay

Tražite drugačiji i jednostavniji recept za kiseljenje krastavaca na hladno? Donosimo sve što trebate znati za uspješno kiseljenje krastavaca na hladno.

16.7.2022.
12:05
Pixabay
VOYO logo

Za kiseljenje krastavaca na hladno nije potrebna sterilizacija staklenki ni bilo koja druga posebna oprema. Sve što vam treba za kiseljenje krastavaca na hladno je hladnjak i dobra volja. Kiseli krastavci iz hladnjaka pripremaju se izuzetno brzo i jednostavno.

Sastojci potrebni za kiseljenje krastavaca na hladno su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 ml bijelog octa
  • 3 žlice soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 šalice hladne vode
  • 1 kilogram krastavaca za kiseljenje
  • 2 žlice sjemenki korijandera
  • 6 velikih režnjeva češnjaka
  • 1 žličica sjemena gorušice
  • ¼ žličice pahuljica crvene paprike
  • 16 grančica kopra

Prvo što je potrebno napraviti za kiseljenje krastavaca na hladno je miješanje octa, soli i šećera u malom loncu na jakoj vatri. Miješajte dok se sol i šećer ne otope. Prebacite tekućinu u zdjelu i umutite u hladnu vodu. Ohladite tekućinu dok ne budete spremni za upotrebu. Zatim pripremite krastavce i češnjak. Krastavce prepolovite po dužini, a češnjak ogulite i prepolovite.

Sljedeći korak za kiseljenje krastavaca na hladno je dodavanje krastavaca u staklenke. Stavite krastavce u dvije čiste staklenke. Dodajte sjemenke korijandera, režnjeve češnjaka, sjemenke gorušice, ljuskice crvene paprike, grančice kopra i ohlađenu slanu otopinu u staklenke, ravnomjerno rasporedivši. Ovaj način za kiseljenje krastavaca na hladno već je gotov. Pokrijte staklenke i ostavite u hladnjaku oko 24 sata, a zatim poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo