Kuhinjski trikovi / Kako se radi jabučni ocat?

Image
Foto: Pixabay

Postoji nekoliko načina kako se radi jabučni ocat, međutim ni jedan nije jednostavan poput ovoga. Donosimo recept kako se radi jabučni ocat.

17.12.2021.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Jabučni ocat je potpuno prirodan proizvod koji ima gotovo bezbroj primjena. Može se piti, koristiti za salate, ali i u domaćinstvu za čišćenje kuće. Kako se radi jabučni ocat?

Sastojci potrebni za izradu jabučnog octa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • jabuke
  • voda
  • med ili šećer

Operite jabuke u hladnoj vodi. Jabuke dobro isperite i isperite hladnom vodom. Kada operete jabuke, nasjeckajte ih na sitne kockice. Prelijte ih vodom. Provjerite jesu li jabuke potpuno prekrivene vodom, jer će svaka izložena jabuka početi trunuti, a ne fermentirati u ocat. Za najbolje rezultate koristite filtriranu ili mineralnu vodu koja neće sadržavati bilo kakve nečistoće koje bi mogle uništiti vaš ocat.

Zatim dodajte 1 čajnu žličicu šećera za svaku jabuku. Smjesu dobro promiješajte kako biste bili sigurni da se sve u potpunosti sjedinilo. Šećer će fermentirati i pretvoriti se u alkohol, stvarajući jabučni ocat. Na kraju pokrijte staklenke gazom kako bi pustila plinove tijekom procesa fermentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak izrade jabučnog octa traje do 6 tjedana, važno je da svaki dan malo promiješate smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo