Glavno jelo / Kako se pripremaju pileći bataci u vatrostalnoj posudi?

Image
Foto: Pixabay

Pileći batci pripremaju se na različite načine, a jedan od bolih je priprema u vatrostalnoj posudi. Otkrivamo recept kako se pripremaju pileći bataci u vatrostalnoj posudi.

11.4.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Pileći bataci mogu se pripremati na brojne načine. Kako pripremiti pileće batake u vatrostalnoj posudi? Uz pileće batake, dobit ćete brz, jednostavan, a i ukusan ručak.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 pileća bataka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg soka od limuna
3 češnja češnjaka
1 žličica usitnjenog svježeg ružmarina
1 žličica usitnjenog svježeg timijana
1/2 žličice soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 šalice pilećeg temeljca

Kako biste pripremili pileće batake u vatrostalnoj posudi, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileće batake operite i posušite papirnatim ručnikom. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, ružmarin, timijan, sol i papar.

Uzmite vatrostalnu posudu i premažite dno s malo pripremljenog ulja. Stavite pileće batake u vatrostalnu posudu i prelijte ih pripremljenom mješavinom ulja i začina. Neka se bataci namažu sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte pileći temeljac (ili vodu) u posudu oko piletine. Pokrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i stavite je u zagrijanu pećnicu.

Pecite pileće batake 45-50 minuta, ovisno o njihovoj veličini. Nakon proteka vremena, uklonite aluminijsku foliju i nastavite peći još 10-15 minuta, dok piletina ne postane zlatno smeđa i hrskava. Izvadite vatrostalnu posudu iz pećnice i pustite da se pileći bataci malo ohlade prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo