Deserti / Kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti biskvit za roladu ali imate samo 3 jaja? To nije nikakav problem. Saznajte kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja.

6.8.2023.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Biskvit za roladu je vrsta tijesta koja se obično peče u ravnom kalupu i zatim nježno zamota s nadjevom, čime se stvara karakterističan oblik rolade. Biskvit za roladu je poznat po svojoj sposobnosti da zadrži oblik i elastičnost, što ga čini idealnim za pripremu raznih vrsta rolada.

Sastojci za biskvit za roladu od 3 jaja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • biljno ulje za podmazivanje
  • 125 g smeđeg šećera
  • 125 g glatkog brašna
  • 3 velika jaja

Kada želite pripremiti biskvit za roladu od 3 jaja najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano premažite dno kalupa za roladu biljnim uljem. Izrežite list papira za pečenje kako bi točno odgovarao dnu kalupa. Premažite papir s još malo ulja, zatim pospite šećerom i brašnom. Stavite šećer i jaja u veliku zdjelu koja se nalazi na kuhinjskoj krpi i miksajte električnim mikserom 10 minuta, dok smjesa ne postane dovoljno gusta da ostavi trag kad se mikser podigne.

U smjesu prosijte pola brašna i pažljivo promiješajte dok ne ostanu tragovi brašna. Ponovite s preostalim brašnom. Važno je uzeti si vremena i učiniti to nježno. Umiješajte 1 žlicu mlake vode. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i lopaticom ravnomjerno zagladite kutove. Pecite biskvit za roladu od 3 jaja u središtu pećnice 10-12 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju i ne poraste. Biskvit za roladu od 3 jaja već je gotov i biskvit je spreman za daljnje korištenje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo