Kulinarstvo / Praktični savjeti za pripremu svinjskog buta

Image
Foto: Pixabay

Volite svinjetinu ali ne znate pripremiti svinjski but? Ne morate brinuti. Uz ovaj recept saznajte kako pripremiti svinjski but koji će oduševiti svakoga tko ga kuša.

4.3.2023.
14:24
Pixabay
VOYO logo

Svinjski but je najveći i najmišićaviji komad mesa svinje. Ovo meso ima visok sadržaj bjelančevina i niski udio masti, što ga čini izvrsnom opcijom za one koji žele zdraviju prehranu. Svinjski but može se pripremati na različite načine, uključujući pečenje, kuhanje, roštiljanje ili prženje. Priprema svinjskog buta za pečenje zahtijeva malo više vremena, ali je to vrijedno truda zbog izvrsnog okusa.

Sastojci za pripremu svinjskog buta su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica crnog papra
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica sušenog origana
  • 1 žlica sušenog timijana

Kako biste pripremili svinjski but najprije u zdjeli pomiješajte sve začine zajedno i trljajte ih po cijelom komadu mesa. Zagrijte pećnicu na 180°C. U tavici zagrijte malo ulja i prelijte ga preko svinjskog buta. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pecite ga 1 do 1 i pol sat, ovisno o veličini komada. Kada je gotov, izvadite svinjski but iz pećnice i pustite ga da odmori 10-15 minuta prije nego što ga narežete. Svinjski but već je gotov i može se poslužiti s različitim prilozima, poput krumpira, povrća ili umaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo