Kulinarstvo / Kako kiseliti karfiol - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Karfiol se uz papriku, krastavce i ostalo povrće priprema za zimnicu. Kako kiseliti karfiol?

19.11.2021.
10:43
Pixabay
VOYO logo

Kiseli karfiol možete poslužiti kao prilog ili salatu uz glavno jelo. Kako kiseliti karfiol?

Sastojci potrebni za kiseljenje karfiola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg karfiola
  • sjemenke gorušice
  • sjeme celera
  • bijeli ocat
  • bijeli šećer
  • češnjak
  • sol
  • crni papar u zrnu
  • kurkuma i voda.

Kako kiseliti karfiol - postupak:

Najprije operite karfiol hladnom vodom i pripremite staklenke. Napunite lonac do pola vodom i skuhate vodu na srednje jakoj vatri. Stavite staklene posude i poklopce koje namjeravate koristiti u kipuću vodu da ih dezinficirate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste pripremili sve što je potrebno, stavite sjemenke gorušice i celera u srednju tavu i stavite tavu na štednjak na srednje jaku vatru. Pržite sjemenke oko 2 minute ili dok ne zamiriše i lagano porumene. Neprestano miješajte kako sjemenke ne bi izgorile. U lonac ulijte ocat, zatim šećer, češnjak, sol, papar u zrnu, kurkumu, pahuljice crvene paprike i vodu.

Nastavite zagrijavati sadržaj lonca dok ne zavrije. Nakon što otopina zavrije, spustite vatru na srednju temperaturu kako bi otopina lagano kuhala dok pripremate cvjetove karfiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak je spremanje karfiola u staklenke. Stavite karfiol u čistu staklenku veličine litre i začepite ih što je moguće čvršće.

Vruću otopinu za kiseljenje prelijte preko cvjetače unutar staklenke. Pazite da otopina curi skroz do dna staklenke i ostavite otprilike 3 cm praznog prostora na vrhu svake staklenke. Držite staklenku na pultu ili stolu dok otopina ne padne na sobnu temperaturu. Nakon što temperatura padne, staklenku dobro pokrijte poklopcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jednostavan i brz način kako kiseliti karfiol kod kuće i sačuvati ga za zimu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo