Dizana tijesta / Kako na pravilan način aktivirati suhi kvasac?

Image
Foto: Pixabay

Sa suhim kvascem je potrebno pažljivo rukovati. Kako aktivirati suhi kvasac?

9.3.2023.
14:08
Pixabay
VOYO logo

Kako biste potaknuli aktiviranje suhog kvasca, svakako je potrebno pripremiti četvrtinu šalice tople vode ne toplije od 40 stupnjeva Celzijevih, dodajte žličicu šećera i količinu kvasca koju vaš recept zahtijeva.

U sljedećem koraku brzo promiješajte vašu smjesu, a zatim je ostavite da odstoji otprilike pet do deset minuta. Ako je vaš suhi kvasac kvalitetan, počet će se pjeniti i stvarati mjehuriće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste utvrdili da je sve u redu s vašim suhim kvascem i da se on aktivirao, možete dodati aktiviranu smjesu kvasca u tijesto za kruh.

Aktivirani suhi kvasac postaje kvarljiv kada je izložen vodi ili zraku. Ostatke kvasca čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku najviše do tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo