Kuharica / Jednostavan i brz recept za svinjske kotlete u vatrostalnoj posudi

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti kotlete u vatrostalnoj posudi? Ovaj recept za kotlete u vatrostalnoj posudi će zadržati sočnost i intenzivan okus kotleta. Otkrijte kako se pripremaju svinjski kotleti u vatrostalnoj posudi.

1.7.2023.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Ova metoda pripreme kotleta omogućava da se kotleti peku ravnomjerno i zadrže svoju sočnost, dok se arome i okusi stapaju u savršen sklad. Uz kremasti okus gljiva i sir koji se topi u ustima, ovaj recept za kotlete u vatrostalnoj posudit oduševit će cijelu obitelj.

Sastojci za svinjske kotlete u vatrostalnoj posudi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 svinjskih kotleta bez kostiju
  • 1 žličica soli više ili manje po ukusu
  • 1 žlica ulja
  • 1 krem juhe od gljiva
  • 220 ml mlijeka
  • 130 g nasjeckanog cheddar sira
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 200 g luka
  • 200 g tanko narezanog krumpira

Kada pripremate kotlete u vatrostalnoj posudi najprije zagrijte pećnicu na 200°. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete obilno začinite solju sa svih strana, zatim ih pržite 2-3 minute po strani u tavi ili dok ne porumene. Pomiješajte krem juhu od gljiva, mlijeko, cheddar sir, kiselo vrhnje i polovicu luka u velikoj zdjeli. Stavite narezani krumpir u ravnomjernom sloju na dno vatrostalne posude, a zatim na vrh stavite ravnomjeran sloj svinjskih kotleta.

Svinjske kotlete prelijte mješavinom juhe i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite kotlete u vatrostalnoj posudi 30 minuta, zatim uklonite foliju, pospite preostalim lukom i pecite nepokriveno 10-15 minuta. Svinjski kotleti u vatrostalnoj posudi već su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo