Kuharica / Isprobajte jednostavne vegetarijanske lazanje s tikvicama bez glutena

Image
Foto: Pixabay

Tražite lakšu alternativu za klasične lazanje? Vegetarijanske lazanje s tikvicama će vas oduševiti. Saznajte kako se pripremaju vegetarijanske lazanje s tikvicama.

17.8.2023.
14:59
Pixabay
VOYO logo

Sa slojevima sira, umakom od rajčice i povrćem, ove jednostavne vegetarijanske lazanje uskoro će postati omiljene u vašoj kući. S malo ugljikohidrata i bez glutena, vegetarijanske lazanje s tikvicama jednostavno se pripremaju s rezancima od tikvica.

Sastojci za vegetarijanske lazanje s tikvicama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4–5 srednjih tikvica, tanko narezanih po dužini
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ žutog luka, narezanog na kockice
  • 650 grama umaka od rajčice
  • 450 grama mozzarella sira, naribanog
  • 350 grama ricotta sira
  • 2 žlice parmezana, naribanog
  • 1 jaje
  • 2 – 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 3 žlice svježeg lišća bosiljka, nasjeckanog

Kada želite pripremiti ovaj recept za vegetarijanske lazanje s tikvicama najprije zagrijte pećnicu na 190°C i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje. Narežite tikvice uzdužno na tanke ploške. Posložite ih na pripremljeni lim za pečenje i s jedne strane lagano premažite maslinovim uljem. Prethodno ih pecite oko 10 minuta, okrećući ih jednom na pola pečenja. Ploške tikvica moraju biti omekšale, ali ne previše masne.

Za umak od rajčice zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša i postane proziran. Ulijte umak od rajčice i po potrebi začinite po želji. U zdjeli srednje veličine pomiješajte ricotta sir s parmezanom, jajetom, nasjeckanim češnjakom i oko 3 žlice nasjeckanih listova bosiljka. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namažite maslinovim uljem veliku posudu za pečenje. Dno posude premažite tankim slojem umaka od rajčice, zatim naslažite tikvice narezane na ploške, dodajte žlice smjese od ricotte, pospite naribanu mozzarellu, prelijte umakom od rajčice i ponovite svaki korak do kraja. Na vrh stavite sloj umaka od rajčice, naribane mozzarelle i dodatno naribanog parmezana. Pecite oko 30 minuta i pecite na visokoj temperaturi još nekoliko minuta, pažljivo nadzirući pećnicu kako biste bili sigurni da se vrh zapekao, ali ne i izgorio. Vegetarijanske lazanje s tikvicama već su gotove. Lazanje pospite dodatnim listićima svježeg bosiljka i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo