Kuharica / Jednostavan i ukusan recept za chiffon biskvit

Image
Foto: Pixabay

Želite naučiti kako se priprema klasični recept za chiffon biskvit? Donosimo jednostavan i ukusan recept za chiffon biskvit.

3.11.2022.
16:20
Pixabay
VOYO logo

Za razliku od drugih vrsta biskvita koji koriste kemijski ili umjetni dizač kao što su soda bikarbona i prašak za pecivo, chiffon biskvit diže se od čvrsto tučenih bjelanjaka, što je puno zdravija i ukusnija alternativa. Sastojci potrebni da se pripremi chiffon biskvit su:

  • 210 grama brašna za kolače
  • 250 grama granuliranog šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ¾ žličice soli
  • 7 većih žumanjaka, sobne temperature
  • 180 ml hladne vode
  • 50 ml šalice biljnog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 7 većih bjelanjaka, sobne temperature

Kada pripremate chiffon biskvit, najprije postavite rešetku za pećnicu na najnižu razinu i zagrijte pećnicu na 160°C. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. U srednjoj zdjeli pomiješajte žumanjke, vodu, ulje i vaniliju dok ne postanu blijeda i pjenasta, oko 30 sekundi. Dodajte smjesu žumanjaka u smjesu brašna, miješajući dok se dobro ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli samostojećeg miksera opremljenog nastavkom za pjenjaču, tucite bjelanjke na srednjoj do visokoj brzini dok se ne stvore čvrsti vrhovi, oko 6 minuta. Umiješajte jednu četvrtinu bjelanjaka u smjesu od brašna, dok se ne sjedini. Lagano umiješajte preostale bjelanjke. Žlicom stavljajte smjesu za chiffon biskvit u nepodmazan kalup za torte. Lagano prođite nožem za maslac kroz tijesto kako biste oslobodili sve potencijalne zračne džepove. Pecite chiffon biskvit 1 sat ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Chiffon biskvit već je gotov te ga prelijte željenom glazurom ili šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo