Kuharica / Biskvit od kestena

Image
Foto: Pixabay

Tijekom jeseni se o kestenima priča više nego ikad, a biskvit od kestena je glavna tema. Biskvit od kestena možete pripremiti za bilo koji kolač kojemu želite dodati jesensku notu.

28.11.2022.
10:09
Pixabay
VOYO logo

Biskvit od kestena može se pripremiti na vrlo jednostavan način uz samo nekoliko osnovnih sastojaka i par koraka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za biskvit od kestena je što ga možete iskoristiti u mnoštvu drugih recepata te je uistinu prilagodljiv.

Sastojci potrebni da se pripremi biskvit od kestena su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 230 ml hladne jake kave, po mogućnosti espresso
  • 2 jaja
  • 230 ml obranog mlijeka
  • 260 g pirea od kestena
  • 2 žličice ekstrakta kestena
  • Prstohvat soli    
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 230 g šećera u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 g kakao praha
  • 250 g glatko brašno
  • 1 žlica biljnog ulja za podmazivanje

Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit od kestena je premazati kalup za biskvit uljem i zagrijte pećnicu na 180°C. Prosijte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u veliku zdjelu. Dodajte šećer, sol, ekstrakt vanilije, pire od kestena i jaja. Ulijte mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedini. Na kraju umiješajte kavu u biskvit od kestena.

Smjesu izlijte u kalup i pecite u sredini pećnice oko 45 minuta. Kako biste provjerili je li biskvit od kestena pečen, stavite čačkalicu u sredinu. Kada čačkalica izađe čista, to znači da se biskvit stegnio i pečen je. Ostavite biskvit da odstoji 5 minuta prije nego što ga nastavite koristit u receptu za svoju omiljenu tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo