Kuharica / Kako se priprema ukusno varivo od bijelog graha?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da vegansko varivo od bijelog graha može biti kompletan obrok? Donosimo ukusan recept za zasitno varivo od bijelog graha.

4.11.2022.
12:48
Pixabay
VOYO logo

Varivo od bijelog graha izdašno je varivo koje će vas zagrijati tijekom hladnih mjeseci. Prepun bijelog graha, aromatičnog začinskog bilja i temeljca od povrća, ovo varivo je ugodno jelo koje vas neće razočarati.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od bijelog graha su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 grama bijelog graha
  • 1 poriluk, narezan na kockice
  • 1 mrkva, nasjeckana
  • 1 stabljika celera, nasjeckana
  • 7 režnjeva češnjaka, nasjeckanog
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 grančica kadulje
  • 1 list lovora
  • 1 litra temeljca od povrća
  • Sol i papar, po ukusu

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je isprati grah, zatim ga prelijte vodom i namačite 6 sati ili preko noći te ocijedite prije upotrebe. U velikom loncu zagrijte dobar komad maslinova ulja i pirjajte poriluk s mrkvom i celerom dok ne omekšaju. Brzo umiješajte nasjeckani češnjak i kuhajte nekoliko sekundi samo dok ne zamiriše pa dodajte namočeni grah.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je dodati temeljac i pustite da lagano kuha. Dodajte lovor, kadulju i ružmarin, pokrijte poklopcem i kuhajte 45 minuta ili dok grah ne omekša i postane mekan po vašem ukusu. Nakon što je vaš grah savršeno kuhan, maknite ga s vatre i začinite po ukusu soli i paprom. Ovo varivo od bijelog graha je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo