Nevjera se sve više oprašta, a ovo je postao najčešći razlog za razvod

U današnje vrijeme zbog nevjere se raspada manje brakova nego nekad. Pokazalo je to istraživanje koje je provela britanska kompanija Co-operative Legal Services.

Znanstvenici su proučavali više od pet milijuna razvoda u Velikoj Britaniji koji datiraju još od 70-ih godina prošlog stoljeća do danas. Utvrdili su da je u današnje vrijeme upola manje onih koji kao razlog razvoda navode nevjeru.

Naime, 70-ih godina zbog prevare se raspadalo 29 posto brakova, a danas je ta brojka svedena na 15 posto. Modernim parovima razlog za raskid braka je nerazumijevanje. Taj razlog je navelo čak 47 posto razvedenih parova, dok se 70-ih godina zbog tog razloga razvelo 28 posto parova.

The Guardian piše da su neki kao primjer nerazumnog ponašanja partnera navodili suprugovo nerazumijevanje i nabijanje krivnje ženi ako je željela izaći s prijateljicama, muževe koji su se odlučili na promjenu spola te situacije kad je jedno od supružnika uzelo s računa svu obiteljsku štednju.

Istraživanje je provedeno u kolovozu 2013. godine. Utvrđeno je i da će se najviše parova koji imaju djecu odlučiti za razlaz nakon dječjih školskih praznika, a nedavna studija koja je provedena na Sveučilištu Kansas pokazala je da su parovi koji se od početka prepiru oko financija izloženiji riziku rastave braka.

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr