Znakovi da muškarci imaju preveliku moć nad vama

Sve što trebamo je ljubav? Pa zapravo i ne, trebamo puno više od toga. Ako uložite zadnji atom energije u romantičnu vezu, veza bi vam se brzo mogla raspasti, a vi se jednog dana osvijestiti i shvatiti koliko ste očajni jer više nemate prijateljica, karijeru ili vlastiti identitet. Ovo su znakovi da ste na tom putu…

Preotele ste prijateljičinog dečka

To je nešto najniže što ste mogli učiniti. Bez obzira jeste li ga preotele ispred njezinog nosa ili ste u vezi s nekim njezinim bivšim, teško je shvatiti što vam se mota po glavi da mislite da to može uspjeti. Ako ste spremne preoteti prijateljičinog dečka, što će neizbježno dovesti do kraja prijateljstva s njom, ali i svih koji će stati na njezinu stranu, onda ulazite u svijet fantazije u kojem vjerujete da će ta jedna osoba moći ispuniti sve nastale praznine.

Često se selite zbog ljubavi

To su vjerojatno svi spremni učiniti jednom u životu. Ali ako ste racionalna, uravnotežena osoba, preselit ćete se u drugo mjesto zbog muškarca s kojim ste u vezi dugo vremena, i ako znate da ćete tamo moći graditi vlastitu karijeru. Ali ako se često selite zbog muškaraca koje jedva poznajete, i to u mjesta gdje nemate što drugo raditi osim biti njihov privjesak, ulažete previše nade u samo jednu osobu.

Družite se samo s njegovim prijateljima

Sjajno je ako ste se uklopili u njegovo društvo, ali ako svoje prijateljice sustavno zanemarujete zbog njega i njegovog društva, brzo ćete ih izgubiti. Možete slijediti svog muškarca poput psića, ali to će vam se prije ili kasnije obiti o glavu.

Ni pod koju cijenu ne želite otkazati spoj

Čak ni kada vaše prijateljice očajnički trebaju vašu pomoć. Čak ni kada vam je prijateljica bolesna. Čak i ako vam je prijateljica upravo prekinula vezu i treba vaše društvo. U glavi uvijek pronalazite opravdanje, ali ako su vam dobro posloženi prioriteti nećete tako razmišljati. Prijatelji su uz vas cijeli život, a ta će veza potrajati možda tek nekoliko tjedana. A onda ćete vi trebati rame za plakanje, a nećete ga imati.

Često se vraćate bivšima

Stalno vraćanje bivšem potez je očajnice i ovisnice o vezama. Nešto se s razlogom zove prekid. Osobe koje na prvo mjesto stavljaju ljubav, izgubile su sposobnost funkcioniranja izvan veze. A kome se možete obratiti ako ne pronalazite novu ljubav? Bivšem.

Otkazujete važne događaje

Bez obzira je li to zato što želite na spoj s dečkom, jer želite ići s njim na njemu važan događaj ili se osjećate loše zbog svađe s dečkom, nećete otići na veliki događaj koji vama može pomoći u karijeri ili koji bi isključivo vama kao osobi puno značio. Dozvoljavate da vezu stavljate ispred vlastite dobrobiti. To je krajnji znak da muškarci imaju preveliki moć nad vama.

Svađate se s prijateljicama zbog veze

Prijateljice vam žele najbolje. Ali, ako ste tip žene koja očajno treba dečka, kao obrambeni mehanizam stvorit ćete laž koja će vas natjerati da povjerujete da rade protiv vas. Nema šanse da bi se razumna žena mogla razljutiti kada joj sve bliske prijateljice kažu isto u vezi nekog muškarca. Da možete podnijeti samoću, bile biste puno otvorenije za mišljenja prijateljica.

Skačete iz veze u vezu

Poput svih stvari koje su zdrave za vas, potrebno je vrijeme da nakon prekida zaliječite rane. Ali, ako umjesto toga duboko zakopate svoje osjećaje i odmah skočite u tuđi krevet neće završiti dobro. Svaka žena koja sebe stavlja na prvo mjesto dat će si vremena (koliko god bolno bilo) da zacijeli sve rane i postane opet svoja.

Kujete velike planove nakon prvoj spoja

Kad stvarno želite biti s nekim, trebate usporiti. Nećete preskočiti sve zdrave korake upoznavanja, prije nego počnete planirati zajednička putovanja, upoznavanje roditelja ili suživot. Kada ste ovisni o muškarcima prekočit ćete te korake i u drugima vidjeti kvalitete kojih zapravo nema.

Niste gdje želite biti

Niste upisali fakultet kako ste planirali. Niste dobili promaknuće o kojem ste maštali. Niste otputovali na mjesta koja ste sami sebi obećali da ćete posjetiti. Niste osoba kakva ste mislili da ćete biti. Ili ste lijeni ili vam je netko drugi oduzeo svu energiju i pažnju. A to je vjerojatno bio neki muškarac.

Previše trošite na ljubav

Ne mislimo samo na sitne poklone. Nego na karte prijevoznih sredstava ako je dečko udaljen od vas, večere koje vaš dečko nije mogao platiti, novac koji ste mu dali jer u je hitno trebao a sam nije imao…Netko tko misli svojom glavom, mudro raspolaže svojim novcem kada su u pitanju izdašnije svote. Čak i kada je u pitanju ljubav.

Sve mrzite nakon prekida

Mrzite određenu hranu, određene restorane, određene glumce, boje, čak i cijele zemlje…Normalno je u početku izbjegavati određene ljude i mjesta koji vas podsjećaju na bivšeg. Ali ako nakon svake veze imate cijeli popis stvari i mjesta koje prezirete, onda ste vjerojatno davali previše od sebe u toj vezi.

Svađate se zbog muškarca

Što stvarno znate o muškarcu kojeg ste tek upoznale? Ništa. Ali ste zbog njega spremne ugroziti prijateljstvo? To znači da ljubavi dajete preveliku važnost – kada ste se spremne posvađati s prijateljicom zbog dečka kojega ste tek upoznali, a koji vam se oboma sviđa.

Nemate bliskih prijateljica

Kao što ste iz dosadašnje liste već mogle zaključiti, žene koje su ovisne o muškarcima neće dugo zadržati parijateljice. Zato dobro pogledajte oko sebe – koliko pravih prijateljica uistinu imate, onih koje će se pojaviti na vašim vratima čim ih zatrebate, koje će vas staviti u konkurenciju za kumu na vjenčanju?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr