Situacije u kojima je bolje prešutjeti ono što ste željeli reći

Iako prevladava mišljenje da su šutnja i prešućivanje problema u vezi ili braku najčešći ‘ubojice’ ljubavnog odnosa, postoji nekoliko situacija u kojima su navedene stvari ipak bolji izlaz od galame i vike.

Pat Love, koautor knjige How to Improve Your Relationship Without Talking About It, navodi pet situacija u kojima je šutnja ipak najbolja.

1. Kad ga mislite izvrijeđati bez da imalo razmislite o tome što govorite

Kad vas zadesi takav napad bijesa i prije nego posegnete za najnižim udarcem, pokušajte se zaustaviti. Takav napad emocija samo će vam zadati dodatne probleme, a preplavljeni emocijama ljudi često kažu ono što kasnije požale. Udaljite se od partnera dok se ne smirite, pa onda porazgovarajte o tome.

2. Kad ste u skladnoj vezi

Vaša je veza skoro savršena, uživate jedno u drugom, no ipak koji put partner napravi ili kaže nešto što vas vrijeđa… U tom slučaju vaša šutnja govori da nešto nije u redu i vaš odabranik će to i sam shvatiti, bez puno buke i nauke.

3. Kad od muhe radite slona

Poludite li zbog neke sitnice koju nije napravio kako ste vi to zamislili? Smirite se, ako je zakasnio 15 minuta na dogovorenu večeru, nije iznio smeće kad ste mu rekli ili je ostavio ručnik na podu, to nije razlog za takvu halabuku. Ako vas takve stvari toliko ljute, možda je ipak problem u nečem većem.

4. Kad ste na javnom mjestu ili u nečijem društvu

Bez obzira radi li nešto što vas s razlogom nervira, ovo nije ni vrijeme ni mjesto da raspravljate o tome. Suzdržite se od komentara i riješite problem kasnije u četiri zida.

5. Nakon nekoliko čašica više…

Ako ste pripiti, umorni ili gladni… učinite sve samo nemojte ulazite u svađe. Nakon što se otrijeznite, odmorite ili nešto pojedete, slika koju vidite bit će potpuno drugačija. I često nećete ni znati zašto ste se prije toliko naljutili.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr