SEZONA ROŠTILJA / BBQ majstorije sa Špičekom: Plata od piletine po receptu Tomislava Špičeka - brzo, jednostavno, lagano i ukusno

Image
30.6.2022.
9:09

Konačno su nam stigli topli dani puni sunca i lijepog vremena koji kao da nas pozivaju da otvorimo novu sezonu roštiljanja na otvorenom. S nama je i naš vrhunski gastro majstor chef Tomislav Špiček koji će nam pomoći da sva jela koja poželimo pripremiti na roštilju budu vrhunski gurmanski užitak u kojem ćemo uživati s obitelji i prijateljima. Svi volimo roštilj, a jasno je i zašto: na roštilju možemo pripremati ukusna i zdrava grill jela od mesa, ribe i povrća. Osim toga, danas na raspolaganju imamo razne modele roštilja koji nam omogućavaju da roštiljamo gdje god poželimo – kod kuće na terasi, na dvorištu ili u prirodi.

Image

U zelenoj idili imanja Dedina sjenica nedaleko Zagreba ugostio Anu Radišić, slavnu voditeljicu RTL-ove emisije „Exkluziv“, a za tu priliku Špiček je pripremio Platu od piletine s maštovitim prilogom i osvježavajućom salatom. Podsjetimo, u fokusu Špičekovog kulinarskog showa „BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR“ su raznovrsna jela s roštilja koja uz savjete našeg iskusnog kuhara i zaljubljenika u hranu postaju prave gastronomske poslastice. Tomislav Špiček je pritom koristio namirnice robne marke SPAR BBQ te pribor robne marke Barbacue koji u ponudi ima sve što je potrebno za pripremu vrhunskog roštilja.

Image

Kako je njegova gošća Ana Radišić sportašica koja preferira laganu hranu, Tomislav Špiček je odlučio kako će tema današnjeg roštiljanja biti piletina. Uz BBQ SPAR marinirane ražnjiće, BBQ SPAR marinirana pikantna pileća krilca te nezačinjeni pileći file, Tomislav Špiček priprema pomalo neobičan prilog od krumpira i gljiva te osvježavajuću salatu.

Recept: Plata od piletine

(Vrijeme pripreme: 30 minuta)

Sastojci:

  • BBQ SPAR marinirana pikantna pileća krilca
  • BBQ SPAR marinirani pileći ražnjići
  • BBQ SPAR marinirani pileći batak i zabatak

Priprema:

Kako je BBQ SPAR svježe meso već marinirano, spremno je za pečenje. Na vruće rešetke poslažite komade mesa koje tijekom pečenja treba nekoliko puta okrenuti da se ravnomjerno zapeče sa svih strana. Prije pečenja na roštilju, Tomislav Špiček savjetuje da veće komade mesa otkoštite kako bi se lakše ispekli na roštilju, a u videu je pokazao kako brzo i jednostavno skinuti meso s kostiju.

Prilog: Mladi krumpir sa šampinjonima u kajmaku

Sastojci:

  • Napola skuhani mladi krumpir u kori
  • Smeđi šampinjoni narezani na četvrtine
  • Kajmak
  • Nekoliko listića svježe kadulje
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Prilog od mladog krumpira i gljiva izvrsno ide uz piletinu s roštilja, a također se priprema na roštilju. Potrebna vam je samo silikonska posuda koja se može staviti na rešetke roštilja i papir za pečenje. Na papiru za pečenje poslažite napola skuhani mladi krumpir u kori koji ste razrezali na manje komadiće. Kako je riječ o mladom krumpiru, koru nije potrebno guliti. Na krumpir dodajte smeđe šampinjone narezane na četvrtine. Šampinjone ne morate prati u vodi, dovoljno je da sve nečistoće skinete nožem. Krumpiru i šampinjonima možete dodati nekoliko listića svježe kadulje koja će ovim sastojcima dati posebnu aromu.

Image

Zatim na sve dodajte nekoliko žlica kajmaka i sve zalijte s malo maslinovog ulja. Kako kajmak sadrži dosta masnoće, nemojte pretjerivati s maslinovim uljem, dovoljno je svega nekoliko kapi. Kada ste sve posložili na papir za pečenje, krajeve papira skupite i zavežite vezicom. Prilog posložen u papiru stavite u praktičnu silikonsku posudu koja podnosi visoke temperature i prikladna je za pripremanje hrane na vrućoj rešetki roštilja.

Tomislav Špiček je odabrao SPAR Svježu salatu pakiranu u vrećici koja je već oprana i narezana i spremna za konzumaciju,  a njoj je dodao malo cherry rajčica te začinio s nekoliko kapi limuna i maslinovog ulja.

Sve potrepštine za pripremu vrhunskog roštilja u prirodi možete pronaći u vašem najbližem INTERSPAR hipermarketu. U okviru robne marke SPAR Barbecue nudi veliki izbor plinskih roštilja, električnih roštilja kao i roštilja na ugljen. Robna marka Barbecue ima kompletan pribor koji vam može zatrebati prilikom pripremanja roštilja poput zaštitnih rukavica, hvataljki, kutije i daske za dimljenje, silikonske posude za roštilj, košare za pripremu povrća na roštilju, set za pečenje pizze na grillu te posude za potpalu ugljena.

Image

Na kraju, Tomislav Špiček je svojoj gošći Ani poklonio Casus Grill, jednokratni grill s drvenim rešetkama i ugljenom. Prednost Casus Grilla je to što je praktičan, ekološki prihvatljiv i sto posto biorazgradiv, a nakon korištenja sagorijeli ugljen se može iskoristiti kao prirodno gnojivo za biljke, povrće i cvijeće u vašem vrtu ili balkonu. Casus Grill možete pronaći u Intersparu.

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama