Ksenija smršavjela 15 kilograma bez vježbanja!

Ksenija Marinković, poznato lice kazališnih predstava i hrvatskih filmova, u intervjuu je otkrila da je u četiri mjeseca pojela 80 kilograma jabuka, prehodala na stotine kilometara i smršavjela 15 kilograma.

Jednoj od najzaposlenijih domaćih glumica Kseniji Marinković nikada nije smetalo to što je punašna, no ove je zime ipak odlučila krenuti u borbu protiv kilograma, na što su je natjerali zdravstveni problemi, zbog kojih već četiri mjeseca predano mršavi.

‘Cijeli život sam na dijeti’, kazala je Ksenija u intervjuu za Gloriju, otkrivši pritom zbog čega je bila primorana izgubiti kilograme.

‘Na sistematskom pregledu se pokazalo da imam povišen kolesterol, a i primijetila sam da se sve teže krećem. Shvatila sam da ovoga puta stvarno moram nešto poduzeti i da nema odgode’, otkrila je glumica napomenuvši da ovoga puta nije slijedila ničije naputke, nego svoju dijetu.

‘Pijem puno čaja i vode, prestala sam večerati, smanjila obroke. Jedem sve, ali umjereno. Ne konzumiram bijeli šećer, kruh i alkohol, a tjesteninu sam zamijenila rižom. Ako se zaželim, pojedem i komadić špeka i čokolade, ali samo komadić. S prijašnjim sam dijetama brzo gubila kilograme, a još brže ih vraćala, pa sam s obzirom na bogato iskustvo ovaj put krenula polako i bez nervoze’, kazala je Ksenija otkrivši i da je u posljednja četiri mjeseca pojela barem 80 kilograma jabuka. Otkrila je i koliko je zahvaljujući novom načinu prehrane do sada uspjela smršavjeti.

‘Počela sam s 98, dosad sam ih izgubila 15, a željela bih skinuti još barem desetak. Zapravo, ona najteža borba tek slijedi, a to je očuvanje postignute težine. Ne vježbam, ali mnogo hodam. Stanujem u Prečkom i barem dva do tri puta tjedno idem pješice do kazališta u centru grada. Za to mi treba oko sat i pol vremena, i to je otprilike deset tisuća koraka, koliko ih preporučuje slavni američki dr. Oz. Kad imam slobodan dan, prošećem oko Jaruna’, kazala je Ksenija i otkrila što joj je u posljednja četiri mjeseca bilo najteže.

‘Najteže mi je bilo prvih 15 dana, pogotovo navečer, jer mi je uvijek bilo najslađe jesti prije spavanja. Stoga sam navečer počela piti mnogo vode i čaja koji mi daju osjećaj sitosti. Ako bi mi bilo posebno teško, izašla bih iz kuće i prošetala. Uz šetnju zaboravim na glad. Imala sam jednu veliku krizu nakon dvadesetak dana i navečer sam pojela sve što sam našla u kući. Sutradan sam bila gladnija nego večer prije i teža dva i pol kilograma. Trebalo mi je pet dana da ih skinem i takav izlet u hladnjak i lonce više si nisam priuštila’, ispričala je glumica.

‘Nikad si nisam bila ružna ili predebela. Bila sam svjesna da imam previše kilograma, ali kad bih se pogledala u ogledalo, vidjela sam samo optimizam i veselje. Važnije mi je što ja mislim o sebi nego što drugi misle. Sama sebe hrabrim, govorim si: Izdrži, idemo dalje, jer preda mnom je dug i težak put’, zaključila je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr