GRADNJA VILA

IZGUBIO ANGELINU, ALI DOBIO LIJEPU VIJEST IZ HRVATSKE: Bradu Pittu odobrena investicija teška 2 milijarde eura kod Šibenika

Svijet brujo o razvodu zvjezdanog para Angeline Jolie i Brada Pitta, a glumac je u ovom teškom razdoblju ipak dobio lijepu vijest – i to iz Hrvatske!

Većina vijećnika šibenskog Gradskog vijeća prihvatila je cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana toga grada, izrađenog 1988. godine. Oko novog GUP-a nije bilo previše rasprave, a najviše riječi bilo je o prenamjeni prostora bivšeg TEF-a i Zablaćkog poluotoka.

OGLASIO SE I BRAD PITT: ‘Sad mi je najbitnija dobrobit naše djece’

Ondje bi investitori trebali graditi vile, hotele i apartmane, a zainteresen je i Brad Pitt koji je Hrvatsku posjetio prije nekoliko tjedana.

“Dijelovi Zablaćkog poluotoka bili bi realizirani u dvije faze. Ideja je da grad dobije prostore u kojima se može razvijati. Mi smo ovim planom bitno smanjili te površine. Projekt Male Soline može krenuti odmah, a ostali dijelovi u zadnjoj fazi realizacije što znači da bismo mogli vidjeti kako bi taj prvi projekt protekao i onda odlučiti što dalje. Ostavili smo prostor i za golf, za koji mislimo da bi donio kvalitetu više u turističkoj ponudi grada Šibenika”, rekla je za Šibenik.in Ljiljana Doležal iz tvrtke Urbing koja je osmislila novi GUP.

KRAH NAJPOZNATIJEG SVJETSKOG PARA: Angelina Jolie podnijela zahtjev za razvod od Pitta i zatražila skrbništvo nad djecom

Protiv GUP-a su šibenski arhitekti

Područje TEF-a predviđeno je kao prostor mješovite namjene te će postati gradski urbani prostor. Tu bi trebalo biti izgrađeno novo naselje sa stambeno-poslovnim, smještajnim, kulturnim i obrazovnim kapacitetima te novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta.

Vrijednost ove investicije procjenjuje se na oko dvije milijarde eura.

No, šibenski arhitekti neće podržati novi GUP.

PRAVI RAZLOZI RAZVODA ZVJEZDANOG PARA? ‘Brad je napušena ispičutura, varao je Angelinu s Marion Cottilard’

“Već godinama traju prijepori oko izrade novog Generalnog urbanističkog plana, prvenstveno zbog koncepta plana koji je nastao iz vremena bivše države, tj. 70 tih godina prošlog stoljeća. Taj koncept u današnjem vremenu je neostvariv, promašen”, tvrde.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr