ŽIVUĆE LEGENDE

PREMIJERA DOKUMENTARCA O ‘BEATLESIMA’: Paul McCartney i Ringo Starr prošetali plavim tepihom

Dokumentarac The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years prati band od samih početaka u klubu Cavern u Liverpoolu 1960., nastupa u Hamburgu, proboja u SAD-u 1964. te donosi zapise s turneje i koncerta u San Franciscu 1966.

Uoči premijere dokumentarnog filma o kultnom rock i pop sastavu  Beatles kojeg je režirao oskarovac Ron Howard, bivši članovi benda Paul McCartney i Ringo Starr prošetali su u četvrtak plavim tepihom u Leicester Squareu praćeni ovacijama okupljenih među kojima su bili i pjevačke  zvijezde  Madonna, Eric Clapton Bob Geldof, Liam Gallagher i mnogi drugi.

LUDILO VEĆE OD COACHELLE: Bob Dylan, Rolling Stonesi i Paul McCartney na istom festivalu?

Dokumentarac  The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years  prati band od samih početaka u klubu Cavern u Liverpoolu 1960., nastupa u Hamburgu, proboja u SAD-u 1964. te donosi zapise s turneje i koncerta u San Franciscu 1966.

“Svi smo uzbuđeni, i mi ćemo ga vidjeti prvi put”, rekao je Starr okupljenima.

U filmu je korištena bogata arhiva, stare snimke, fotografije, video i snimke zvuka na vrhuncu ‘beatlemanije’.

“Započeli smo kao četvorica kolega u velikom, malom bendu pa smo nastavili malo po malo i sve se ostalo dogodilo”, rekao je McCartney.

Howard, je izjavio da je film snimio uz punu podršku McCartneya i Starra te Yoko Ono i Olivie Harrison, udovica članova benda Johna Lenona  i Georgea Harrisona, koje su također bile nazočne svečanosti.

Redatelj poznat po filmovima kao što su Da Vincijev kod, Genijalni um i Apollo 13, rekao je da mu je rad na dokumentarcu veliko iskustvo.”Prvo je počelo samo kao zabava, a nakon dvije godine rada i druženja, sada sam, kad je sve gotovo, postao tužan i već nostalgičan što ih moram pustiti da odu”, rekao je Howard.

Nakon premijere film će se moći pogledati na novom eksluzivnom streaming servisu za dokumentarce, Hulu. Bit će to prvi veliki dokumentarni film koji će se pojaviti na tom servisu paralelno s premijerom u kinima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr