Vodimo vas na Solo Šou Komedije s nogu

Komedija s nogu zatvara i treću sezonu klupskih večeri stand up komedije. Prema već ustaljenoj tradiciji, posljednji tjedan sezone rezerviran je za tzv. One Man Show format, a koji je ove godine dobio ime SOLO ŠOU. Pored već prekaljenih komičarskih kadrova, priliku da se po prvi put iskažu kao solo aktovi dobili su i Tomislav “Koza” Kozačinski i Zvonko Kožić. Za svaki solo show dijelimo 3×2 upada.

“Starije i iskusnije kolege iz Velike Britanije i Amerike, a koji nam sve češće dolaze u posjet, svi redom govore isto – nisi stand up komičar ako nisi složio barem jednu svoju solo večer!”, kaže producent Komedije s nogu, Pedja Bajović.

“Mi smo tu da sebi, svojim kolegama i našoj publici to pokažemo i dokažemo!”

Pedja Bajović će u ovom serijalu solo večeri u četvrtak, 31. svibnja, imati prvu reprizu svoje cjelovečernje predstave pod nazivom S NOGU, a čiju je premijeru prije par mjeseci u Kazalištu Komedija vidjelo preko 400 ljudi.

SOLO ŠOU tjedan u ponedjeljak započinje glasni i brzi Marko Petar Orešković, nakon kojeg slijedi tihi i duboki z0ky, čiji će gost biti i Andrija Mario Golubić, da bi u srijedu večer opet bila u petoj brzini kada na pozornicu izlazi Dalibor Grbić Dapach. Nakon četvrtka S NOGU, tjedan i sezonu zatvaraju, u petak Tomilav “Koza” Kozačinski te u subotu Zvonko Kožić.

MARKO PETAR OREŠKOVIĆ

Čovjek s dva imena i jednim prezimenom, nije slučajno blizanac u horoskopu, najveći je veseljko među nama! Dolazi iz jednog grada udaljenog kakvih 70-ak km zapadno od Bjelovara, pogađate on dolazi iz Zagreba.

Prati ga glas najvećeg improvizatora i najboljeg animatora na hrvatskoj stand up comedy sceni. Kao komičar je manje-više niškoristi. Publika se smije, ali kolegama nije jasno zašto! Možda im sipa nešto u piće?

Marko Petar nikada ne prašta, ali zato još rjeđe ispašta. Upire prstom i gore i dolje, i lijevo i desno. I u sebe kad treba. On ne zaobilazi one koji se usude biti ‘javnom’ osobom. Hoćeš biti selebriti? Pripremi se da te MPO spomene na pozornici!

On je predsjednik razreda u mirovini i bivši dvostruki prvak države u aerobiku, on je komičar bez dlake na jeziku, ali i bez dlake na glavi. On ne zna gdje je Bin Laden, al’ zna gdje je G-točka!

Za nastup Marka Petra Oreškovića u ponedjeljak, 28. svibnja po dvije ulaznice osvojile su Ana Kovač, Lea Floigl i Mirela Čortan.

Z0KY feat. ANDRIJA MARIO GOLUBIĆ

Kroz godine rada kao stand up komičar mijenjala mu se kilaža, frizura, položaj zubi, jedino mu je košulja ostala uvijek ista. Jedina košulja u životu njegovom.

Ta prelijepa karirana košulja je u mnogo navrata vidjela sjajnu publiku, koja nikad nije na nju bacala zrele paradajze, trula jaja i ostale artikle nezgodne za skidanje u pranju, tako da nikad nije trebao skupi prašak. Stoga je uštedio, da si može kupiti još jednu košulju. Veli da sigurno bude – još u ovom stoljeću.

Ali ovo nije samo priča o košulji, nego o njenom najvjernijem manekenu koji se odaziva na ime z0ky (piše se s nulom, a zašto – to ne zna ni on sam!). Ima znanje, nema život. Živi na rubu znanosti. Katkad izađe na scenu i pravi se mrtav, no mnogo je još života ostalo u njemu!

Čovjek je pun vrlina i talenata, jedino nema puno samopouzdanja. Ali ono što ima – to ne da! Za ubojice kažu da su bili tako tihi, mirni i povučeni ljudi. z0ky je miran, tih i povučen. Ne posjeduje oružje, ali ima humor. Podjednako efikasan.

Ljubavnik, pjesnik, ratnik… z0ky (s nulom…)

GOST VEČERI: Andrija Mario Golubić
Nije možda najljepši ili najpoželjniji neženja u Hrvata ali voli nasmijati publiku. Možda je malo brutalan ali nema teme koje se ne dotakne. Sarkazam i ironija oblikovana na svima prihvatljiv način, jedna je od osobina koje ga opisuju.
Voli aute, rock, i metal, ne podnosi stereotipe niti predrasude, bivši dostavljač pizze i vode, preko 200 nastupa u 4 godine bavljenja Stand-upom. Proputovao od Triglava do Kalemegdana ali mu je uvijek publika važna bez obzira gdje došao.
U njegovom nastupu neće te čuti psovke, jer to nije njegov stil. Iako izgleda kao čovjek kojeg bi izbjegavali da ga vidite na ulici, uopće nije opasan nego druželjubiv.
Obitava u Zagrebu kao rijetka vrsta rođenog zagrepčanca, hrani se čevapima sa lukom, voda mu nije draga osim ak se miješa sa vinom.

Za nastup u utorak, 29. svibnja po dvije ulaznice osvojile su Nikolina Mamlić, Nikolina Brajković i Mirjana Šams.

Dalibor Grbić Dapach

Rodio se kao vrlo mali. Od malena je bio čudo od djeteta, što se kasnije i pokazalo istinitim. Prohodao sa 6, a progovorio sa 13 godina.

Iz zagrebačke je Dubrave, ali nježan dečko. Slikar, bloger, plesač, biciklist, uživalac glazbe, ‘izbjeglica’ u selo, samac… Hoćete još?

Dok je tumarao zelenim izmaglicama rodne mu Dubrave, ali i svijeta, razvio je vlastiti pogled na realnost. Zbog te neuobičajene percepcije stvari oko sebe, često mu kažu : “Kaj briješ!?”. On uvijek spremno odgovara: “Glavu i jaja !”

U Americi su ga zvali Crazy Son of a Bitch.
Španjolci su ga zvali El Loco.
U Hrvatskoj ga nitko nije zvao. Došao je sam.

Dapach govori o životnim strahovima i svjetskim putovanjima. Mnogo toga mu nije jasno, a nešto mu je i – prejasno! E upravo tomu svojim kažiprstom izbija oko!
On je pripovjedač, i to odlučan! Ipak, vrlo često ta njegova priča završi na nekom potpuno drugom mjestu i u vremenu u odnosu na ono otkud je krenula.

Neće vas ostaviti ‘ah’! Više će to biti nešto kao ‘uh’ ili čak i ‘joj’! Neki će prizivati i Isusa.

Za Daliborov nastup u srijedu, 30. svibnja po dvije ulaznice osvojile su Martina Strunjak, Petra Vidović i Ivana Hren.

Pedja Bajović – S NOGU

Cjelovečernja stand up comedy predstava S NOGU je na svojoj inauguracijskoj turneji, u rano proljeće ove godine, nasmijala preko dvije tisuće Hrvata, Slovenaca, Bosanaca sa sve Hercegovcima, Srba i Crnogoraca… Ako se pitate zašto – zato što su svi oni u toj predstavi!

Premijerno izvođenje ove predstave u Kazalištu KOMEDIJA vidjelo je preko 400 ljudi!

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji…uglavnom – o nama sada i tu.
Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itakodalje sve do nepriznatog Plutona.

– ‘Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi.
– Šta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?
– Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?
– Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina?
– Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?
– A, gdje je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom u trajanju od skoro dva sata. Uz sve to ćemo dodati malo politike, i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i imate – S NOGU!

Za Pedjin nastup u četvrtak, 31. svibnja po dvije ulaznice osvojili su Biserka Marković, Marko Pakrac i Renata Agapito.

Tomislav “Koza” Kozačinski

Život je pun ružnih stvari, i te ružne stvari su oko nas. Od njih se ne treba skrivati, već im se smijati u lice bez obzira na sve i pobijediti ih smijehom – bar on tako misli. Koza je jedan od rijetkih koji se ne skriva iza laži koje si ljudi svakodnevno stavljaju pred oči kako bi sakrili ružnu stvarnost.

Koza kaže da nije sve crno. Ima i crnje, baš zato što je ružno! I onda on to tako ispriča da se smiješ, a paralelno misliš – zašto se smiješ i pere te silna sramota zbog toga. Njega nije sramota, a nije ga ni strah. A nije ni ružan. Crn jeste.

Dugi niz godina uspješno pretvara vino u vodu i žene u samohrane majke. Svaka sličnost sa Antikristom je slučajna.

Crni princ crne komedije – čovjek u crnom. Koza.

Kozačinski solo nastup ima 1. lipnja, a po dvije ulaznice osvojili su Mario Agapito, Renata Marić i Morana Golub.

Zvonko Kožić

Zvonko Kožić, rođen u Zagrebu jednog jesenjeg četvrtka, od malih nogu zaljubljen u crtiće ili crtić, jer se u njegovo vrijeme prikazivao jedan dnevno. Majka ga stalno ispituje kada će se uozbiljiti, pa se on počeo baviti stand up komedijom kako bi ona ozbiljno shvatila da se nikada neće uozbiljiti.Tata je za nju uvijek govorio da nije studirala pravo nego krivo.

Prije nekih desetak godina stvorila se ljubav prema stand up komediji kao takvoj, te se nedugo zatim stvorila želja za aktivnim sudjelovanjem u tom žanru. Na proljeće 2009. počeo je nastupati na raznim open mic večerima i pokazalo se, usprkos njegovim strahovima, da uspijeva zabaviti društvo iz ćoška, a na nekoliko open mic natjecanja uspio je čak pobijediti.

Inspiraciju crpi iz nepristojnih susjeda, vozača i suvozača, reklama, filmova i ostalih stvari koje vole mladi i stari koji nose oker čarape na japanke. Bavi se fenomenima kojima se nitko drugi ne bavi, ali još uvijek nije shvatio što je galanterija, a što pozamanterija. Mišljenja je da komičari liječe publiku isto kao što publika liječi komičare, dakle proces ide u oba smjera. Voli šalu na svoj račun osim ako se ne radi o računu u banci, tu je mrtav ozbiljan.

Vječiti je pozitivac i zato je više u školi volio ocjenu +2 nego -3. Ako ne dođe neki smak svijeta, čiji se datum mijenja iz dana u dan, planira se ovim baviti još jako dugo.

Zvonka možete pogledati u subotu, 2. lipnja. A za njegov nastup po dvije ulaznice osvojili su Ana Kurtović, Braco Bonić-Babić i Marina Peričić.

Sve programske večeri počinju u 21 sat, a ulaznice su po standardnoj cijeni od 25 kuna. Više informacija o komičarima možete dobiti na stranici http://www.komedijasnogu.com.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr