nastavlja oduševljavati / 'Zvizdan' na filmskom festivalu u Cottbusu osvojio još tri nagrade: sada ih broji već 15

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Osim filmskih programa, Film Festival Cottbus ima i industrijski sajam, Connecting Cottbus, na kojem je Zvizdan bio predstavljen 2011. godine, u vrlo ranoj fazi razvoja projekta

8.11.2015.
9:24
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Film Dalibora Matanića "Zvizdan" osvojio je u subotu navečer na njemačkom filmskom festivalu u Cottbusu tri nagrade - za najbolji film, najbolju glumicu i nagradu međunarodne udruge filmskih kritičara.

Image
najbolji strani film /

Još jedno veliko priznanje: Matanićev 'Zvizdan' će predstavljati Hrvatsku na 88. nagradi Oscar

Image
najbolji strani film /

Još jedno veliko priznanje: Matanićev 'Zvizdan' će predstavljati Hrvatsku na 88. nagradi Oscar

Osim glavne nagrade za najbolji film iz natjecateljskog programa "Zvizdan" je dobio i nagradu međunarodne udruge filmskih kritičara FIPRESCI, a glavna glumica Tihana Lazović specijalnu nagradu za najbolju glumicu koju je i osobno preuzela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanom dodjelom nagrada u subotu je zatvoreno 25. izdanje filmskog festivala u Cottbusu, na kojem je 2000. godine nagradu za najbolji debitantski film dobio upravo Matanićev prvi film "Blagajnica hoće ići na more", priopćili su iz zagrebačke Kinorame.

Osim filmskih programa, Film Festival Cottbus ima i industrijski sajam, Connecting Cottbus, na kojem je Zvizdan bio predstavljen 2011. godine, u vrlo ranoj fazi razvoja projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nove tri potvrde iz njemačkog Cottbusa, "Zvizdan" sada broji petnaest nagrada, od koji je prva bila Nagrada žirija na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. "Zvizdan" je i hrvatskih predstavnik za ovogodišnjeg Oskara te jedini hrvatski film nominiran za LUX nagradu europskog parlamenta.

Nakon što ga je u Hrvatskoj do sada pogledalo 42.000 gledatelja i bio prikazan na trideset međunarodnih festivala, "Zvizdana" još čeka potvrđenih prikazivanja na tridesetak međunarodnih festivalaja i kino-distribucija koja će do kraja godine započeti u Italiji, Kanadi i Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavne uloge u filmu glume nagrađena Tihana Lazović i Goran Marković, Dalibor Matanić se potpisuje i kao scenarist filma, a film je proizvela zagrebačka Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom iz Slovenije i SEE Film Pro iz Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo