Žužul preplatio porez na dobit od 2,8 mil. kuna

Prema rješenju Porezne uprave od 10. veljače Slaven Žužul, koji je u pritvoru zbog utaje 7,5 mil. kuna poreza, nema dugovanja prema državi, već je preplatio porez na dobit od 2,8 mil. kuna.

10.2.2010.
18:56
VOYO logo

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić trebao bi tijekom četvrtka odlučiti hoće li ukinuti pritvor Slavenu Žužulu, jednom od osumnjičenih za malverzacije prilikom bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela, zbog čega je država oštećena za 22 milijuna kuna.

Zagrebačko Županijsko odvjetništvo zatražilo je u utorak proširenje istrage protiv Žužula, no ono nije povezano s istragom o HAC-u, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo tereti imotskog poduzetnika da je novcem Skladgradnje financirao osobne potrebe - kupovao namještaj i bijelu tehniku - u vrijednosti oko 400.000 kuna te si tako pribavio protupravnu korist.

Sumnjiči ga se i da je nevjerodostojno prikazao porez na dobit svoje tvrtke oštetivši tako državu za 7,5 milijuna kuna. Tužiteljstvo traži produženje pritvora za Žužula zbog utjecaja na svjedoke i opasnopsti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list posjeduje dokumentaciju o obavljenom inspekcijskom nadzoru Skladgradnje, te prema rješenju Porezne uprave Slaven Žužul nema dugovanja prema državi, već je preplatio porez na dobit za 2,8 milijuna kuna.

Prethodni članak:

arti-201002090686006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo