Župnik s Brača pogledao gej pornić i shvatio poantu

Don Andro Ursić, župnik s Brača, predstavio je svoju knjigu Gay parade - manifestacije izopačene seksualnosti, a ususret Gay Prideu koji će se u subotu održati u Splitu.

8.6.2011.
16:49
VOYO logo

U subotu će se u Splitu održati Gay Pride, a uoči parade don Andro Ursić odlučio je predstaviti svoju knjigu Gay parade – manifestacije izopačene seksualnosti. Predstavljanje je obavljeno u utorak u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu. Riječi koje su pritom izgovorene ne priliče takvom mjestu.

Naime, župnik s Brača tako je tom prilikom poručio da ''homoseksualci traže ravnopravnost na osnovi krivo usmjerenih spolovila'', a ujedno je priznao što ga je jednom prilikom posebno razveselilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ursić je rekao kako je tijekom boravka u jednom hotelu u Belgiji slučajno (?!) pogledao gej pornouradak, tijekom kojeg je u jednoj sceni jednom od aktera u filmu ''iz analnog otvora curio izmet'', što ga je učinilo, kako je rekao, revoltiranim, ali i radosnim. Tvrdi da je tada shvatio poantu, te je tijekom predstavljanja svoje knjige sudionicima Gay Pridea u Splitu poručio da umjesto ulicama grada prođu kanalizacijom, jer je ''njihovo općenje prožeto fekalijama'', piše Slobodna Dalmacija.

Uz don Ursića, njegovu knjigu promovirao je i Josip Čorić, koji je homoseksualnost usporedio s bakterijom E. coli, a Povorku ponosa s ''organiziranim strašilima za normalan svijet''. Također, uporabu kondoma opisao je kao ''plastificirani seks''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu proučava pravni tim Iskoraka

Podsjetimo, već nakon prvih najava da će župnik s Brača izdati knjigu sa svojim krajnje skandaloznim pogledima na homoseksualnost, Danas.hr kontaktirao je udruge koje se, između ostalog, bave promicanjem prava homoseksualaca. No, kako nam je tada rečeno, potiče li knjiga na nasilje i mržnju procijenit će pravna služba udruge Iskorak.

Edo Bulić iz Iskoraka je za Danas.hr kazao kako neće komentirati izjave svećenika, nego će nabaviti njegovu knjigu i proučiti je, te ako naiđu na govor mržnje, podignut će kaznenu prijavu i proslijediti je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sudeći prema izrečenom na predstavljanju knjige, pravni tim, nažalost, neće imati težak posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201105300291006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo