ŽUPLJANI PROZIVAJU ŽUPNIKA: / Ima auto, motocikl, igra golf i putuje po svijetu, a ne zna se gdje su novci

Image
Foto: Facebook

Župljani iz Cirkvene kraj Svetog Ivana Žabno tražili su informacije o kreditnoj zaduženosti te na što se troši prikupljeni novac u župi, no nisu dobili ikakav odgovor

26.1.2018.
21:59
Facebook
VOYO logo

Velečasni Ivan Novak već je šest godina župnik u Cirkvenoj, mjestu kraj Svetog Ivana Žabnog, a tamošnji župljani javno se pitaju gdje je novac koji je preuzeo prilikom primopredaje dužnosti 2011. godine.

Tada je, naime, bivši župnik Ivan Benković ostavio 165.374 kune u blagajni župe te obnovljenu crkvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozio Citroen, Golf, mercedes, Renault Megan...

"Evo, ovo je zapisnik s primopredaje, a mi se svi pitamo gdje su ti novci", kaže za 24 sataVinko Pejić, župljanin iz Crikvene. On i drugi ogorčeni vjernici sumnjaju da je vlč. Novak prodao dio crkvene zemlje po nepoznatoj cijeni. Kažu kako je u međuvremenu promijenio pet automobila, kupio motocikl, da igra golf i putuje po stranim zemljama.

"Na dužnost u Crikvenu dovezao se u Citroenu C 5, koji je ‘stradao’ pod nepoznatim okolnostima. Ubrzo je kupio Golf, a potom sjeo za upravljač Mercedesa A klase. Trenutačno se vozi u Renault Meganu i ima motocikl Hondu s kojom često krstari župom. Voli igrati golf i godišnje odmore provodi u inozemstvu - od Portugala do Francuske, preko Kanade do Svete zemlje", kažu za 24 sata vjernici iz Cirkvene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELEČASNI KUPIO LUKSUZNI AUTO, A U CRKVU NIJE ULOŽIO GODINAMA: /

'Ako imam novca, zašto ne bih vozio Mercedes?'

Image
VELEČASNI KUPIO LUKSUZNI AUTO, A U CRKVU NIJE ULOŽIO GODINAMA: /

'Ako imam novca, zašto ne bih vozio Mercedes?'

Župljani se pitaju: Gdje su pare?

Župljanka B. A. tražila je da dostavi informacije o kreditnoj zaduženosti t na što se troši prikupljeni novac, no nije dobila nikakav odgovor. Župljani kažu da takvo ponašanje i trošenje novca više ne mogu tolerirati.

Ekonom Bjelovarsko-križevačke biskupije Josip Stipančević za 24 sata je samo rekao da je cijeli slučaj napuhan, a sam župnik Novak rekao je da nema komentara na sve to te je prekinuo telefonsku vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo