ŽUPANIJSKI SUD: / Odluka o Sanaderovoj slobodi najranije idućeg tjedna

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic
18.8.2015.
15:27
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Zahtjev je braniteljski tim podnio prošlog tjedna, a sada se čeka sazivanje sjednice na kojoj će biti donijeta odluka, izjavila je Hini odvjetnica JadrankaSloković, dodavši da zasad nema informaciju kad bi se to moglo dogoditi.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da će sjednica biti održana najranije idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režim istražnog zatvora

Zahtjev za ukidanjem istražnog zatvora bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-aIviSanaderu uslijedio je nakon što je Ustavni sud krajem srpnja ukinuo jedinu pravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen u slučaju Hypo i INA/MOL.

Bivši premijer zbog toga više nije na izdržavanju zatvorske kazne nego u režimu istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je zatražila puštanje Sanadera na slobodu jer smatra da je u istražnom zatvoru proveo maksimalno zakonom dopušteno vrijeme, odnosno više od tri pol godine.

Sanaderovi odvjetnici smatraju da se istražni zatvori u različitim predmetima i po raznim osnovama zbrajaju i da ne smiju prijeći maksimalno trajanje istražnog zatvora, objavio je Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hypo i INA-MOL - suđenje početkom rujna

Nakon što je Ustavni sud ukinuo prvu pravomoćnu presudu, Sanaderov drugi odvjetnik ČedoProdanović izjavio je medijima da bi Sanader mogao izaći na slobodu krajem kolovoza jer mu uskoro istječe maksimalni rok istražnog zatvora.

Obrana se također nada da će biti prihvaćena njihova žalba u slučaju Fimi-medija o kojoj će Vrhovni sud raspravljati krajem rujna. U tom slučaju Sanader je nepravomoćno osuđen zajedno sa strankom kojoj je bio na čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem premijeru u tijeku je suđenje zbog slučaja Planinska, ali je sredinom lipnja taj postupak odgođen do sredine jeseni zbog pogoršanja Sanaderova zdravstvenog stanja.

Nakon što mu je ukinuta pravomoćna presuda u slučajevima Hypo i INA-MOL, pripremno ročište za ponovljeno suđenje Sanaderu zakazano je za početak rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo