GADLJIVI PRIZORI / Bolnici prekipjelo s pušačima, angažiraju zaštitare: 'Za taj iznos se može kupiti ultrazvuk'

Image
Foto: Facebook ŽB Čakovec

'Od sutra će zaštitarska služba upozoravati osobe koji krše ovaj zakon jer Bolnica ne želi biti odgovorna ako inspekcija napiše kaznu od 150 tisuća kn za kršenje istoga'

12.3.2024.
17:40
Facebook ŽB Čakovec
VOYO logo

U bolnici u Čakovcu odlučili su rigorozno provesti zabranu pušenja na neprimjerenim mjestima, pozivajući se na relevantne zakonske odredbe. Žele spriječiti potencijalne novčane kazne od inspekcije i ističu važnost zaštite zdravlja osoblja i pacijenata od pasivnog pušenja. Stoga će zaštitarska služba upozoravati pojedince koji krše ove propise kako bi osigurali dosljednu provedbu zakona, jer kako kažu iz bolnice, ne žele plaćati kaznu inspekcije od 20 tisuća eura.

Image
Foto: Facebook ŽB Čakovec

"Od sutra će zaštitarska služba upozoravati osobe koji krše ovaj zakon jer Bolnica ne želi biti odgovorna ako inspekcija napiše kaznu od 150 tisuća kn za kršenje istoga. Za taj iznos se mogu kupiti uređaji popur ultrazvuka ili respiratora ili poslati djelatnike na edukaciju. Hvala na razumijevanju", stoji u njihovoj Facebook objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su i još nekoliko statusa na Facebook profilu upozoravajući na problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani, ispred ŽB Čakovec radimo sve da poboljšamo uvjete smještaja pacijentima i uvjete rada za djelatnike. Ovim putem bi ljubazno zamolili sve da se suzdrže pušenja ispred glavnog ulaza u bolnicu jer taj miris ulazi u bolnicu. Isto tako u krugu bolnice je zabranjeno pušenje a redovito je ispred ulaza u bolnicu i ispred Zavoda za hitnu medicinu više osoba koji puše i potom te opuške bacaju na ulaz i ispod ulaza čime se nagrđuje ulaz u bolnicu.

Razumijemo da neki ne mogu bez pušenja no isto molimo da ukoliko želimo lijep ulaz u ustanovu bez smrada cigareta da se to poštuje. U našoj se bolnici liječe i dolaze pacijenti i s rakom pluća i nikako ne želimo da ih na ulazu dočeka dim cigareta koji se direktno povezuje s tom bolesti", poručuju iz ŽB Čakovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji podzemne garaže u Klaićevoj: 'Bit će spojena s bolnicom. Prva lopata dogodine'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo