Županica Lovrić prometne kazne plaćala iz proračuna

Kazna za pogrešno parkiranje sisačko-moslavačke županice Lovrić plaćena je iz županijskog proračuna.

15.1.2010.
13:18
VOYO logo

Policija u Sisku istražuje nezakonitu praksu plaćanja privatnih kazni za prometne prekršaje bivše direktorice Gradskih groblja Sisak Ksenije Vrebac s računa tvrtke Gradska groblja.

Potvrdio je to za Jutarnji list aktualni direktor groblja Mijo Domitrović, koji kaže kako nitko nema pravo plaćati kazne za prometne prekršaje s računa tvrtke, bez obzira radilo se o službenom ili privatnom vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domitrović kaže i da je tvrtku zatekao u vrlo lošem stanju, s velikim dugovima i gubicima.

Došli smo do četiri računa iz kojih je vidljivo da je Gradsko groblje Viktorovac platilo kaznu za svoju direktoricu 29. travnja, 17. lipnja, 24. srpnja i 27. kolovoza ove godine. Uplatnica od 27. kolovoza na iznos od 500 kuna plaćena je s računa groblja zbog prebrze vožnje direktorice groblja u službenom automobilu groblja u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bivša direktorica groblja koja je smijenjena nije jedina koja privatne kazne voli plaćati s računa tvrtke.

Jutarnji list je u posjedu računa iz svibnja 2009. godine koji potvrđuje da je kazna za pogrešno parkiranje u Zagrebu službenog audija županice Marine Lovrić Merzel, reg. oznake SK 855 EK, u iznosu od 231 kunu plaćena iz županijskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odobrenju za isplatu po kazni za parkiranje stručne službe Sisačko-moslavačke županije čak se pozivaju na Zakon o sustavu državne uprave i Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave, te potvrđuju zakonsku ispravnost plaćanja kazne za pogrešno parkiranje službenog vozila županice na teret proračuna Sisačko-moslavačke županije, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo