NAVEO DA JE DAROVANA / Župan Žinić od 1995. živi u državnoj kući: Mjesečni najam mu je do 2008. godine iznosio 100 kn!

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Žinić je u imovinskoj kartici naveo da je kuću od 100 kvadrata u Glini dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je naveo da kuća nije darovana

16.1.2021.
21:30
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj HDZ-ovog sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući u Glini za koju su u 25 godina plaćali ništa ili najamninu od tek 100 kuna mjesečno, pišu 24 sata

Žinić je u imovinskoj kartici naveo da je kuću od 100 kvadrata u Glini dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je naveo da kuća nije darovana već je još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APN je potvrdio da je kuću 2000. godine iznajmio Žiniću za najamninu od 100 kuna. 2008. godine kuća prelazi u vlasništvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i otada obitelj Žinić više nije morala plaćati najamninu. 

Nakon promjene zakona Ured za stambeno zbrinjavanje je zatražio reviziju dodjele kuće od Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali do danas nisu dobili odluku. Prošle godine su uredi državne uprave u županijama pripojeni županijama tako da sada, pojednostavljeno rečeno, odluku o tome ima li Žinić pravo na daljnje korištenje kuće trebati potpisati župan Ivo Žinić, pišu 24 sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo