Demantiraju tvrdnje / Radnici se požalili na loše stanje u ZTC-u, stigao odgovor: 'Moramo reagirati na niz neistina'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Na pismo radnica Zrakoplovnog tehničkog centra, reagirali su iz ZTC-a te su spomenute navode nazvali 'nizom neistina'

8.3.2024.
18:59
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Radnici Zrakoplovnog tehničkog centra u četvrtak su uputili otvoreno pismo u kojem su izrazili stav mehaničara, inženjera i ostalih djelatnika usko vezanih uz rad na samim zrakoplovima. Između ostalog, naveli su kako "radionice zjape prazne, a mehaničari, inženjeri neposredno uključeni na radu zrakoplova odlaze iz ZTC-a."

Na sve je reagirao ZTC koji je u priopćenju izjavio da su dužni reagirati na "niz neistina iznesenih u otvorenom pismu". Navode kako je pismo poslano u vrijeme kada već više od godinu dana traju pregovori za sklapanje novog Kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također ističu kako su radnici upoznati sa svime što Uprava poduzima. "Od stupanja na dužnost u studenom 2022., Uprava ZTC kontinuirano se zalagala za povećanje plaće radnicima, a posebice zrakoplovno-tehničkom osoblju, odnosno ključnom osoblju Servisa, s obzirom na to da su njihova zanimanja deficitarna. Do prosinca 2023. radnicima je plaća podizana dva puta, ukupno povećanje iznosilo je 19 posto. U veljači 2024. plaće su podignute za dodatnih 20 posto", stoji u priopćenju.

Image
'SVE PRED URUŠAVANJEM' /

Pismo radnika ZTC-a: 'Idu ljeto i požari, a neće biti zrakoplova da ga gase'

Image
'SVE PRED URUŠAVANJEM' /

Pismo radnika ZTC-a: 'Idu ljeto i požari, a neće biti zrakoplova da ga gase'

Iz ZTC-a navode da su plaće radnika rasle, baš kao i ostala materijalna primanja. Odlukom direktora isplaćena je božićnica od 200 eura, kao i regres u iznosu od 200 eura. Također poručuju da je tvrdnja da se na poziciju predsjednika Uprava "nikad nije postavio čovjek s iskustvom iz realnog sektora" neistinita jer je prvi predsjednik Uprave ZTC-a došao iz realnog sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključno, bez obzira na poteškoće i izazove Uprava poduzima sve kako bi se što skorije potpisao novi Kolektivni ugovor, usvojio Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta te donio novi Pravilnik o plaćama, a sve u korist radnika i u skladu s financijskim mogućnostima Društva. Cilj Uprave je unaprjeđenje poslovanja i pozicioniranje ZTC-a kao vodećeg regionalnog centra za održavanje zrakoplova na čemu se intenzivno radi. I dalje će hrvatskim nebom letjeti zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!", stoji u zaključku priopćenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Splitski aerodrom oborio rekord, a njegov čelnik najavljuje: 'Proširit ćemo parkirališna mjesta za zrakoplove'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo