poražavajući podaci / Zrak koji su jutros udisali Zagrepčani bio je jedan od najonečišćenijih u Europi!

Image
Foto: AirVisual

Čak 92 posto svjetske populacije udiše onečišćen zrak, od čega godišnje u svijetu umre oko sedam milijuna ljudi

14.2.2017.
11:47
AirVisual
VOYO logo

Zrak u glavnom hrvatskom gradu Zagrebu u utorak ujutro bio je jedan od najonečišćenijih na području Europe. 

U glavnom gradu Hrvatske jutros je izmjereno oko 100 µg/m³ lebdećih čestica (zbog vremenskih uvjeta i zime razina je uvijek viša), prema čemu je jedan od najonečišćenijih gradova u Europi, izračunala je stranica Air VIsual Earth.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 9 sati ujutro razina onečišćenja je pala na 70 mikrograma po kubnom metru. 'Razmislite o smanjenju zahtjevnijih aktivnosti na otvorenom, ako se pojave simptomi', opisana je takva razina zraka na stranici.

AirVisualmap je prva karta koja procijira trenutne podatke o zagađenju zraka na D površini Zemlje, na kojoj pokretima mišem i zumiranjem možete pogledati razinu zagađenosti zraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 92 posto svjetske populacije udiše onečišćen zrak. Procijenjuje se kako oko 7 milijuna ljudi godišnje umre od posljedica udisanja zagađenog zraka. 

U Europi najgori zrak ima makedonsko Tetovo s 81 µg/m³, slijedi Tuzla u BiH sa 65 µg/m³ lebdećih čestica, a na trećem mjestu je Skopje s 45 µg/m³. Najzagađeniji dio svijeta po ovim izračunima je u Aziji, a na prvom je mjestu iranski Zabol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo