PROJEKT TEŽAK 246 MILIJUNA KUNA Zračnoj luci Dubrovnik odobreno kreditno zaduženje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ZL Dubrovnik
Vlada je na sjednici u četvrtak Zračnoj luci Dubrovnik (ZLD) odobrila kreditno zaduženje kod Europske investicijske banke (EIB), za financiranje projekta razvoja dubrovačkog aerodroma.

Projekt razvoja ZLD-a pokrenut je 2010. godine, a riječ je o investiciji vrijednoj približno 246 milijuna kuna, podsjetio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Sredinom prošle godine, Europska je komisija za ovaj projekt odobrila financijski doprinos od 158 milijuna eura, od čega sama ZLD mora osigurati 88 milijuna eura. Pritom bi sama Zračna luka trebala osigurati 55,5 milijuna eura iz vlastitih sredstava, dok će se preostalih 32,5 milijuna eura 'namaknuti' kreditima HBOR-a i EIB-a.

Projekt proširenja u dogradnje dubrovačkog aerodroma bio je među četiri projekta koja su prva dobila odobrenja EIB-a za financiranje kroz tzv. Junckerov plan, odnosno Europski fond za strateška ulaganja (EFSU).

Projekt "Razvoj Zračne luke Dubrovnik" obuhvaća izgradnju i dogradnju objekata "zračne strane" dubrovačkog aerodroma, što uključuje uzletno-slijetnu stazu, staze za vožnju, stajanku, osnovne staze, postrojenje za skladištenje i opskrbu gorivom, objekte za prihvat i otpremu te rekonstrukciju i izgradnju kompleksa putničkog terminala, kazao je Butković, piše Jutarnji list.

Popularni Članci