Zovu iz HDZ-a, a predstavljaju se kao da su iz gradske službe

Znate li što je to 'Pozivni centar grada Splita'?

25.5.2013.
12:07
VOYO logo

Naime, 'pozivni centar grada Splita' zapravo je osmišljen za potrebe predizborne kampanje Hrvatske demokratske zajednice, piše DalmacijaNews.

'Škakljiva' pitanja o Baldasaru

Priča se otkrila nakon što je jedan Splićanin primio poziv s broja 016442750. S druge strane je ženski glas kazao da zove 'Pozivni centar grada Splita'. Na molbu da mu objasni o čemu i o kome se radi, djevojka s druge strane slušalice uporno je ponavljala te četiri riječi, bez navođenja ijedne stranke, pitajući svog sugovornika želi li odgovoriti na nekoliko pitanja vezanih uz lokalne izbore. Splićanin je pristao, a nakon toga ga je djevojka upitala za koga će glasovati, Vjekoslava Ivaniševića ili Ivu Baldasara. Kad je Splićanin odgovorio "za Baldasara", uslijedila su provokativna pitanja o tome smeta li mu što je Baldasar 1991. godine otišao u Italiju i što je na sjednici gradskog vijeća glasovao protiv prijedloga da Grad kreditom pomogne Hajduku. U tom trenutku je Splićanin odbio dalje odgovarati i sklopio slušalicu. Kasnije je uz pomoć stranice imenik.hr provjerio broj s kojeg mu je stigao poziv, te otkrio da je to jedan od brojeva središnjice Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja za drugi krug lokalnih izbora je ušla u novu fazu: HDZ je sada navodno škakljiva pitanja spreman postavljati i lažno se predstavljajući. HDZ jest uoči izbora osnovao svoj pozivni centar, čijeg broja - usput - na stranicama splitskog HDZ-a nema. A i da ima, njegovim operaterima sasvim sigurno ne bi trebao biti posao predstavljati se kao gradska služba, bez navođenja stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo