BIT ĆE NAJMLAĐA U VLADI / Tko je Anja Šimpraga, potencijalna potpredsjednica Vlade? Nema nekretnina, ali ima kredite i tri Passata; Pamti se njen emotivni govor

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Saboru se najviše pamti Šimpragin emotivni govor u kojem je naglasila da je bila 'dijete iz kolone' dok je s obitelji bježala iz Knina

27.4.2022.
13:31
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Davor Filipović, Marin Piletić i Anja Šimpraga pred ulaskom su u Banske dvore. U rekonstrukciji Vlade Andreja Plenkovića zamijenit će dosadašnje ministre - ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića zamijenit će Filipović; ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića zamijenit će gradonačelnik Novske Piletić, a zamjena za SDSS-ov kadar iz Vlade bit će Anja Šimpraga, koja će doći na mjesto potpredsjednice Vlade i zamijeniti Borisa Miloševića.

Šimpraga će biti ujedno i najmlađa članica Plenkovićeva kabineta, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova potpredsjednica Vlade rođena je 23. srpnja 1987. godine u Kninu. U Zagrebu je završila Agronomski fakultet i stekla zvanje magistra agronomije. U SDSS se učlanila kad joj je bilo 18 godina.

Image
SDSS SE PREDOMISLIO /

Nova potpredsjednica Vlade ipak će biti Miloševićeva stranačka kolegica, poznato je i zašto

Image
SDSS SE PREDOMISLIO /

Nova potpredsjednica Vlade ipak će biti Miloševićeva stranačka kolegica, poznato je i zašto

Prije mandata u Saboru, u kojem je zamijenila Miloševića, Šimpraga je bila potpredsjednica općinskog vijeća općine Ervenik, potpredsjednica Aktiva žena SDSS-a, predsjednica šibensko-kninske županijske organizacije SDSS-a i zamjenica župana Šibensko-kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema nekretnine, ali zato ima tri Passata

Uvidom u imovinsku karticu Anje Šimprage vidljivo je da nova potpredsjednica Vlade ima primanja 26.095,26 kn (bruto), odnosno 15.125,01 kn (neto). Njezin suprug zaposlen je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ervenik, a njegova mjesečna plaća iznosi 5216,50 kn (bruto), odnosno 4130,37 kn (neto).

Šimpraga nema nekretnina, ali zato posjeduje pokretnine - tri VW Passata, od kojih jedan ima vrijednost 75.000 kuna. Osim toga, Šimpraga ima i dva kredita u banci, a navodi se kako je upravo jedan od Passata kupila putem kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Saboru se najviše pamti njezin emotivni govor u kojem je naglasila da je bila "dijete iz kolone" dok je s obitelji bježala iz Knina.

"Posljednjih dana svi pričaju o Oluji, baš svi. Bez obzira koliko o tome doista znaju. Jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali, bez obzira iz kojeg su kuta ili iz koje su je pripadnosti doživjeli. Svake godine u ove dane dijete progovori u meni. Sjećanje jedne djevojčice iz kolone", kazala je tada Šimpraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo