NAKON SASTANKA U VLADI / Znakovita izjava manjinca! Hoće li HNS ostati u Vladi? 'Dojam je da nećemo ostati zajedno'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics nakon sastanka u Vladi o proračunu komentirao je hoće li HNS ostati u Vladi

29.10.2019.
15:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Vladi je u utorak održan sastanak sa zastupnicima manjina o državnom proračunu, a nakon sastanka predstavnik mađarske manjine Robert Jankovics rekao je kako nije bilo riječi o ostanku HNS-a u Vladi. Dodao je da bi bilo dobro da "ostanu svi zajedno", no kako ima dojam da HNS neće ostati.

"Dojam je da bi bilo dobro da svi ostanemo zajedno. Imam dojam da nećemo ostati zajedno. Matematika je takva kakva je, hoće li politika poduprijeti da ta matematika dođe do izražaja, to je nešto što ćemo vidjeti u idućim danima", odgovorio je Jankovics  na pitanje misli li da HNS ostaje u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo imali vlade koje su funkcionirale sa 76 ruku"

Na sastanku su se, kazao je, vodili interesima svih 22 manjina. "Mislim da smo se dogovorili o tome da će to biti najveći iznos koji ova zemlja može izdvojiti i ja sam optimist da će to biti tako", kazao je i dodao kako će on u Saboru glasovati za predloženi proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i kako na sastanku nije bilo govora o HNS-u i njegovu ostanku ili odlasku. Istaknuo je kako smo "već imali vlade koje su funkcionirale sa 76, 77 ruku".

"Dogovorili smo dosta stvari, nismo se dogovorili o svemu. Konkretne brojeve nismo vidjeli, kao ni nitko prije nas osim ministra. Međutim ono što smo čuli na sastanku zvuči vrlo ohrabrujuće", rekao je zastupnik mađarske manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo